Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Passies van het brein

Waarom zondigen zo verleidelijk is

Paperback Nederlands 2011 9789035132238
10
Voormalig top 10Totaal 1 dag
Voormalig top 100Totaal 92 dagen
Verkooppositie 5527Hoogste positie: 10
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe komt het toch dat het soms zo moeilijk is om het zondigen te laten? Dat we geen weerstand kunnen bieden aan bepaalde krachten? We eten en drinken bijvoorbeeld te veel, bedriegen onze partners, blijven passief bij het leed van anderen, laten ons meevoeren door hebzucht of halen met liefde een ander onderuit. Waarom blijven we ons, tegen beter weten in, bezondigen aan dit soort gedrag?

In 'Passies van het brein' beschrijft Margriet Sitskoorn aan de hand van intrigerende verhalen, fascinerende wetenschappelijke bevindingen en controversiële dilemma's hoe de zeven zonden zijn verankerd in ons brein. Hoe zij ons sturen, doen struikelen, laten vallen en vervolgens aanzetten tot weer doorgaan. Onderwerpen als verslaving, asociaal gedrag, manipulatie, pijn en macht, maar ook genot, motivatie, empathie en wijsheid passeren de revue. Al lezende wordt duidelijk dat onze zonden niet voor niets zo krachtig zijn en dat ze zelfs iets van een deugd in zich dragen. Gaandeweg wordt onthuld waarom zondigen zo verleidelijk is.

Specificaties

ISBN13:9789035132238
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Bert Bakker
Druk:5
Verschijningsdatum:13-4-2016

Expertrecensies (1)

recensie
Passies van het brein
Joke Verplanke | 16 februari 2011
Na de zeer lezenswaardige boeken 'Het maakbare brein', en: 'Lang leve de hersenen' is er een derde boek van de hand van Margriet Sitskoorn uitgekomen: 'Passies van het brein'. Centraal in dit boek staat de vraag waarom zondigen zo verleidelijk is.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
5 stemmen
1
4
0
0
0

Over Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.

Andere boeken door Margriet Sitskoorn

Inhoudsopgave

Woord vooraf

De zeven zonden en het brein
Hebzucht
Afgunst
Trots
Luiheid
Woede
Lust
Vraatzucht
Passies van het brein

Woord van dank
Literatuurlijst
Uitklapper: woordenlijst en illustratie hersenen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Passies van het brein