Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoop als kunst van verantwoord leiderschap

Paperback Nederlands 2021 9789044138108
Verkooppositie 5097Hoogste positie: 554
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

‘Hoop’ is een belangrijke motiverende kracht. Daarom zetten leiders het strategisch in, gepast en ongepast. Kunnen we iets met ‘hoop’ of is het een sloganwoord dat hoort bij goedkope peptalk, valse troost, zelfhulpboekjes en zelfs misleidende manipulatie?

Patrick Nullens geeft als ethicus een genuanceerd beeld van het fenomeen hoop. Vervolgens verbindt hij hoop aan zingeving, wijsheid en ethisch leiderschap. Zowel hoop als leiderschap worden vaak gedreven door de ongemakkelijke ervaring dat de dingen niet zijn zoals ze moeten zijn. Hoop is de kunst van mogelijkheden die gaat schitteren te midden van een crisis. Dit is precies wat we vandaag zo hard nodig hebben. We staan voor enorme uitdagingen en dit vereist moedig leiderschap, op grote en kleine schaal. Dit boek bespreekt hoop als krachtig instrument voor transities en beleidsvorming.
Patrick Nullens geeft geen eenvoudige antwoorden, maar wel een inspirerende gereedschapskist waar iedere leidinggevende zelf mee aan de slag kan gaan.

‘In bange momenten betekent verantwoord leiderschap het samen vinden van hoop. Het schept nieuwe visie, vertrouwen en verbinding binnen de organisatie. Door hoop kunnen mensen tot grootse prestaties komen. Dit boek is daartoe een inspiratiebron die ik u van harte aanbeveel.’
— Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance Nyenrode Business University en ervaren bestuurder.

‘Moedig leiderschap. Dat is wat we nodig hebben in deze tijd. Mensen die voorop lopen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Met Aandacht voor Echt. Wat er werkelijk toe doet, voor jezelf, je medemens en moeder aarde. De wijze inzichten van Patrick geven je een route; lees dit boek!’
— Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO-Nederland

‘Een inspirerend boek waarin de kracht van hoop u zal verwonderen. Het biedt perspectief om vanuit een kwetsbaar verlangen de grote uitdagingen van deze tijd samen op te lossen.’
— Wilfred van Werven, directeur en mede-eigenaar Van Werven Infra & Recycling

Specificaties

ISBN13:9789044138108
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Garant
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Hoop als kunst van verantwoord leiderschap - ‘Veel geleerd’
Elly Stroo Cloeck | 8 april 2022
Hoop kun je zien als een drijfveer, een toekomstvisie, een perspectief. Hoop is nodig om de klimaatcrisis en andere uitdagingen aan te pakken, omdat hoop een motivator is, waar angst ons lamslaat. Maar wat is hoop nu eigenlijk? Het wat en waarom van hoop is het thema van ‘Hoop als kunst van verantwoord leiderschap’ van hoogleraar ethiek Patrick Nullens.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Patrick Nullens

Patrick Nullens is hoogleraar ethiek aan de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven. Hij is aldaar verbonden aan het ‘Institute for Leadership and Social Ethics’. Verder is hij bijzonder hoogleraar leiderschapsethiek en menswaardige samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek, Utrecht. Hij maakte deel uit van een team dat onderzoek deed naar de effecten van hoop in de Nederlandse samenleving.

Andere boeken door Patrick Nullens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoop als kunst van verantwoord leiderschap