Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ondergang

en de nieuwe strijd om de toekomst van Rusland

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789044655490
Direct te downloaden

Samenvatting

Bij een mysterieus vliegtuigongeluk kwam de wrede krijgsheer Jevgeni Prigozjin om, nadat de door hem geleide Wagnergroep in opstand was gekomen tegen het Kremlin. Hoewel zijn staatsgreep vooralsnog is mislukt, geldt zijn moord in veel opzichten als een keerpunt in het Rusland van nu, het Rusland van het late poetinisme. Wat is de waarheid over deze raadselachtige figuur? En wat staat Rusland in de nasleep van zijn dood te wachten?

Prigozjins snelle opkomst in de laatste anderhalf jaar van zijn leven vat perfect de draaikolk van totale chaos samen in het huidige Rusland. Van een nuttige misdadiger werd Prigozjin een toonaangevend politiek figuur. Maar hij werd steeds brutaler en kwam op het laatst zelfs in opstand tegen zijn broodheer Poetin – met fatale gevolgen.

Mark Galeotti en Anna Arutunyan beschrijven Prigozjins opkomst en ondergang, maar vooral de impact die hij had – en heeft – op de bevelhebbers in het Kremlin. De auteurs onderzoeken wat er op dit moment in de kringen rondom Poetin gebeurt. Uiteindelijk zal dat bepalen wat de toekomst van Poetin zelf is.

Mark Galeotti, een van de belangrijkste Ruslandkenners van onze tijd, schreef onder meer de bestsellers We moeten het even over Poetin hebben, Een kleine geschiedenis van Rusland en Poetins oorlogen. Hij woont in Londen.

Anna Arutunyan is een Russisch-Amerikaanse journalist en analist, die tot februari 2022 in Rusland woonde. Ze publiceerde eerder de boeken The Putin Mystique en Hybrid Warriors. Proxies, Freelancers and Moscow’s Struggle for Ukraine.

Over Poetins oorlogen:
Galeotti’s verslag is zeer actueel en meeslepend – niet in het minst omdat de auteur op correcte en overtuigende wijze de lange historische factoren achter de huidige puinhoop beschrijft. Zijn werk is essentieel voor iedereen die de huidige gebeurtenissen in Oekraïne en de risico’s van imperiale overmoed wil begrijpen. - The Financial Times beste politieke boek van 2022

De productieve militaire chroniqueur en analist Mark Galeotti heeft precies het juiste boek op het juiste moment geschreven. - The Times

Specificaties

ISBN13:9789044655490
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:23-5-2024
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mark Galeotti

Mark Galeotti (1965) is een van de bekendste kenners van Russische politiek, veiligheidszaken en misdaad. Tot zijn vele boeken behoren onder andere Een kleine geschiedenis van Rusland en We moeten het even over Poetin hebben.

Andere boeken door Mark Galeotti

Over Anna Arutunyan

Anna Arutunyan is een Russisch-Amerikaanse journalist en analist, die tot februari 2022 in Rusland woonde. Ze publiceerde eerder de boeken The Putin Mystique en Hybrid Warriors. Proxies, Freelancers and Moscow’s Struggle for Ukraine.

Andere boeken door Anna Arutunyan

Inhoudsopgave

Aantekening van de auteurs 7

1 Crimineel 11
2 Entrepreneur 28
3 Kok 46
4 Minigarch 64
5 Trollenbaas 87
6 Condottiere 114
7 Aasgier 143
8 Krijgsheer 162
9 Rebel 181
10 Spook 209

Epiloog 233
Noten 241
Persoonsnamenregister 265

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondergang