Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ruis - 9 denkfouten bij het nemen van strategische beslissingen

Paperback Nederlands 2020 9789047014645
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑11‑2020
26,99

Samenvatting

Ook de allerslimste mensen worden gehinderd door ingebouwde denkfouten – de zogenaamde cognitieve bias waar de afgelopen decennia veel onderzoek naar is gedaan.

Oud-McKinsey-consultant en hoogleraar Olivier Sibony laat aan de hand van fascinerende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van internationale bedrijven zien hoe zelfs de scherpste en beste leidinggevenden ten prooi vallen aan denkfouten, vaak met grote gevolgen. Hij toont aan dat allerlei pogingen om deze fouten te vermijden niet goed werken. In onze hersenen zit nu eenmaal ruis op de lijn. Toch kunnen bedrijven denkfouten te slim af te zijn door effectief gebruik te maken van de collectieve intelligentie in hun organisatie en vervolgens de hele besluitvormingsstructuur naar dit principe in te richten, stelt Sibony.

In 'Ruis' combineert hij zijn ervaring uit de praktijk met de laatste inzichten uit de gedragseconomie en cognitieve psychologie. Nooit eerder werden de valkuilen bij het nemen van zakelijke beslissingen zo helder uitgelegd. Daarnaast reikt Sibony veertig concrete methoden aan om deze valkuilen voortaan te vermijden en je bedrijf daadwerkelijk strategisch slimmer te maken.

Specificaties

ISBN13:9789047014645
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:16-11-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Olivier Sibony

Olivier Sibony is hoogleraar aan de hec Paris en verbonden aan de Saïd Business School van Oxford University. Eerder werkte hij 25 jaar in Parijs en New York als senior partner voor McKinsey & Company. Sibony’s onderzoek naar het verbeteren van strategische besluitvorming werd onder meer gepubliceerd in Harvard Business Review en mit Sloan Management Review.

Andere boeken door Olivier Sibony

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ruis - 9 denkfouten bij het nemen van strategische beslissingen