Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Aan zet met inzet

Management van strategische inzetbaarheid van werknemers

Paperback Nederlands 2012 9789052619781
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

We moeten allemaal langer werken, maar we kunnen niet altijd ons huidige werk blijven doen. Hoe kunnen organisaties het best blijven profiteren van de ervaring van hun medewerkers, en hoe blijven werknemers met plezier aan het werk? Inzetbaarheid is een actueel thema waarover nog weinig informatie gestructureerd beschikbaar is.

'Aan zet met inzet' bekijkt dit vraagstuk vanuit het perspectief van werkgever en werknemer en geeft handvatten aan managers, (hr )adviseurs en werknemers om gezamenlijk aan de slag te gaan. Het laat zien dat het brede onderwerp duurzame inzetbaarheid op vele manieren is onder te brengen in de hr-procesgang van instroom - doorstroom - uitstroom. Aan de hand van statistische gegevens onderbouwen de auteurs ook kwantitatief dat investeren in uitzetbaarheid en inzetbaarheid noodzakelijk en productief is.

Het boek is opgebouwd aan de hand van het model 'Samenhang duurzame inzetbaarheid' waarbij een Duurzame-InzetbaarheidsScoreCard (DISC) de inzetbaarheid meetbaar maakt. De unieke combinatie van visie, tools en een uitgebreide casusbeschrijving geeft inzicht in het organiseren van duurzame inzetbaarheid op organisatieniveau.

Specificaties

ISBN13:9789052619781
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:223
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:20-6-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gaston Dollevoet

Gaston Dollevoet is partner bij DEXIS Arbeid. Hij ondersteunt organisaties bij het realiseren van gedragsbeïnvloeding rondom inzetbaarheid, zowel direct als duurzaam. Centraal daarin staan de begrippen eigenaarschap en opdrachtgeverschap; 'wie doet wat voor wie en met welke bedoeling'? Gaston werkt graag met wat er is.

Andere boeken door Gaston Dollevoet

Over Peter Dona

Peter Dona (1955) is eigenaar van het adviesbureau Dona HR Advies LLP, dat zich vooral richt op strategische (risico)vraagstukken op het gebied van organisatie en medewerkers. Peter adviseert verzekeraars, arbodiensten, grote ondernemingen en mkb-bedrijven in vrijwel alle sectoren over productiviteitverbeteringen, duurzame inzetbaarheid, HRM en strategische personeelsplanning. Peter is tevens kerndocent bij Avans Plus en betrokken bij post-hbo en masteropleidingen zoals Integraal Gezondheidsmanagement/duurzame inzetbaarheid (RAIGM), HR-trends/SPP en de masteropleiding strategisch HRM. Hij is medeauteur van de boeken: Aan zet met inzet, een handboek over duurzame inzetbaarheid dat in 2012 is verschenen, en het Werkstressalfabet dat in 2014 is verschenen. Verder is hij auteur van talloze blogs en artikelen over genoemde onderwerpen. Peter is lid van de normcommissie Duurzame Inzetbaarheid (NPR 6070) en in die hoedanigheid betrokken bij de ontwikkeling van de digitale tool (quickscan en detailscan) voor duurzame inzetbaarheid .Ook is hij lid van de (internationale) HRM-commissie, met specifieke aandacht voor HR Analytics & Metrics en Workflow management. Peter is Arbeid & Organisatiesocioloog/bedrijfskundige en volgt een PhD-programma aan de Open Universiteit.

Andere boeken door Peter Dona

Over Herman Evers

Herman Evers is directeur van Evident bv, het ontwerpbureau voor sociale zekerheid en bedenker van de Sociaal Accountant® en de Activeringscurve®. Hij leert uw organisatie op een andere manier kijken naar arbeidsverzuim, gezondheidsmanagement, preventie en inzetbaarheid, en vergeet daarbij niet een beeld te geven van de bijbehorende kosten en baten. Zo maakt hij u duidelijk hoe uw businesscase eruit ziet. Herman werkt met een hart voor mensen, een oog voor cijfers en kennis van zaken.

Andere boeken door Herman Evers

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

1. Trends en gevolgen
2. Visie op inzetbaarheid en uitzetbaarheid
3. Top Fit Gezondheid & Vitaliteit
4. Top Fit Flexibiliteit
5. Job Fit Cultuur & Leiderschap
6. Job Fit Mobiliteit
7. Opbrengst van uitzetbaarheid door inzetbaarheid
8. Veranderproces van organisatie en individu

Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aan zet met inzet