Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ja leeft in het Land van Nee

Of overwin het negativisme om je heen

Gebonden Nederlands 2007 9789055945085
Verkooppositie 1557Hoogste positie: 155
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het lijkt wel alsof we omringd zijn door schuddende hoofden, naar beneden wijzende duimen, blinde muren, afwijzingen en gesloten deuren. We zijn omsingeld door Nee's, op het werk, in de buurt waar we wonen, onze geloofsgemeenschap, bij de overheid, in het sociale verkeer, op school en zelfs in ons gezin.

Of je nou solliciteert op een vacature, een verzoek indient, een woning zoekt, een levenspartner probeert te vinden, de een of andere vorm van instemming hoopt te krijgen, een product of idee (of jezelf) probeert te verkopen, of anderen tot een prestatie wilt aansturen, je krijgt te maken met tegenslag en verzet. Hoe kun je al dat negativisme overwinnen?

Dit boek is een wijze, verhelderende allegorie waarin we onze held volgen op zijn tocht door het land van Nee, op zoek naar Ja. Hij ziet mensen met de beste intenties struikelen en tuimelen maar hij ziet ook hoe andere mensen het anders aanpakken en wél hun doel bereiken. Onze oplettende held leert van al die ervaringen zowel die van anderen als die van hemzelf.
In de tweede helft van het boek verruilen we de allegorie voor de praktijk. Daar vinden we de beproefde tips, instrumenten en strategieën die we kunnen gebruiken om door te zetten, vasthoudender te worden, ondanks alle tegenslag vol te houden en de verstarring van de status quo te doorbreken. Samen bieden de beide delen van dit boek een zowel praktische als amusante handleiding voor een succesvolle weg door het leven en het werk. Met behulp van dit boek vind je sneller en doeltreffender de Ja's die je zoekt en dat scheelt een hoop teleurstelling en gesomber.

Specificaties

ISBN13:9789055945085
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:28-3-2007
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Ja leeft in het Land van Nee
Jaap Hollaar | 6 augustus 2007
Soms lijkt het alsof we omringd zijn door schuddende hoofden, naar beneden wijzende duimen, blinde muren, afwijzingen en gesloten deuren. We zijn omsingeld door een wereld van 'nee'. Op het werk, in de buurt waar we wonen, bij de overheid, in het sociale verkeer, op school en zelfs in ons gezin. Of je nou solliciteert op een vacature, een verzoek indient, een woning zoekt, een levenspartner probeert te vinden, een of andere vorm van instemming hoopt te krijgen, een product of idee probeert te slijten, of anderen tot een prestatie wilt aansturen, je krijgt te maken met tegenslag en verzet. Hoe kun je dat overwinnen? Op deze vraag probeert het boek 'Ja leeft in het Land van Nee' van Gallagher en Ventura een antwoord te geven. En dat is nieuws, want er is hulp in aantocht!
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
0
3
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over B.J. Gallagher Hately

B.J. Gallagher Hately is management consultant en cursusleider. Zij werkt veel voor bedrijven, organisaties, vrijwilligersinstellingen en overheidsinstanties.

Andere boeken door B.J. Gallagher Hately

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel I Allegorie

Deel II Van allegorie naar praktijk

Komt het Land van Nee je bekend voor?
Waar moeten we beginnen?
Werk jij in het Land van Nee?
De taal van Nee
Wat gaat er schuil achter de taal van Nee?
Enkele van de vele redenen waarom mensen Nee zeggen
Tegenstrategieën waarmee je Nee verandert in Ja
Hoe weet je wanneer het Nee blijft?
Zijn zij het ... of zijn we het zelf?
De fouten die we maken als we naar Ja zoeken
Wat hoor jij wanneer iemand Nee tegen je zegt?
Leren van Nee
Case-voorbeeld: de kracht van positieve volharding
Een wereld van Ja's creëren – waar je ook maar bent
Als je manager bent, of de leider van een groep
Hoe kun je je weg vinden in het Land van Nee

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ja leeft in het Land van Nee