Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Weg van de eenvoud

Essentie als kompas voor organisaties

Gebonden Nederlands 2011 9789055948468
Voormalig top 100105 dagen in de Top 100
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In ons streven controle te houden over de problemen waarmee we ons geconfronteerd zien hebben we een maatschappij en organisaties gevormd die zo complex zijn, dat het ons steeds meer moeite kost daarin onze weg te vinden. Nóg een ingewikkelde benadering is logischerwijs geen oplossing voor deze groei in complexiteit en onbeheersbaarheid. Juist nu de wereld complexer wordt, groeit de noodzaak te komen tot een eenvoudige aanpak.

Weg van de eenvoud geeft concrete handvatten om een dergelijke eenvoudige aanpak vorm te geven. Een benadering waarin niet een ingewikkeld organisatiemodel, maar persoonlijke en professionele ontwikkeling de basis vormt voor een goed resultaat. Het geeft richting aan organisaties en mensen die de complexiteit achter zich willen laten en terug willen keren naar de essentie - hun oorspronkelijke inspiratiebronnen. Het biedt organisaties en de mensen die daar werken een logisch en duurzaam antwoord op de problemen van nu, dat zich als van nature ontvouwt wanneer zij bereid zijn deze weg van de eenvoud te gaan.

'Een boek dat wars is van ophef, dat uitgaat van betrokkenheid en dat zich baseert op vakmanschap. Het is, ondanks de schijn van het tegendeel, een zelfportret. Wie het aandachtig leest, raakt als vanzelf in dialoog. Met de schrijver en zichzelf. Het roept op tot het goede gesprek en gaat het aan.' - Harry Starren, Algemeen Directeur de Baak

Overige links Godfried IJsseling: Godfried IJsseling

Specificaties

ISBN13:9789055948468
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:260
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Weg van de eenvoud
Willem Poppe | 24 juli 2012
De media staan bol van de economische crisis die door de wereld raast. Veel verklaringen zijn gegeven in allerlei columns en opiniestukken. Maar deze verklaringen zijn vaak geen oplossingen. De samenvatting ervan ligt in de titel van het boek van Godfried IJsseling. We zijn 'weg van de eenvoud' geraakt. In zijn gelijknamige boek beschrijft IJsseling ook een weg terug. De oplossing ligt niet alleen in allerlei complexe reddingsoperaties, maar is ook een weg van de eenvoud.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
1
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Godfried IJsseling

Godfried IJsseling is psycholoog en senior trainer / coach bij de Baak. Hij werkt met leiders en professionals in organisaties rond thema's als persoonlijk leiderschap, authenticiteit, en persoonlijke ontwikkeling. Zijn werk is steeds gericht op de menskant van de organisatie, vanuit de overtuiging dat de ontwikkeling van een gezonde organisatie bij de mens begint. Zo begeleidt hij teams en individuen met als doel productieve, gezonde en inspirerende organisaties te vormen, waarin medewerkers naast 'brood op de plank' ook geluk vinden. In zijn eerste boek 'Persoonlijke ontwikkeling' richt hij zich op de ontwikkeling van authenticiteit in werk. In zijn tweede boek 'Weg van de eenvoud' vertelt hij hoe organisaties juist door persoonlijke ontwikkeling eenvoudiger, 'leefbaarder' en effectiever kunnen worden. In zijn meest recente boek ‘De zelfbewuste leider’ ontrafelt IJsseling het onderwerp zelfbewustzijn - wat het is, hoe je zelfbewuster kunt worden, en de valkuilen die je daarbij tegenkomt. Hij treedt veelvuldig op als spreker en workshopleider over zijn boeken.

Andere boeken door Godfried IJsseling

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankwoord

Inleiding

Weg van de eenvoud in vogelvlucht

1. Verwarring - Uitdaging van deze tijd
2. Professionele ontwikkeling - De weg naar binnen
3. Wie ben ik? - De veelzijdige mens
4. Waarnemen - Het terugvinden van helderheid
5. Gezamenlijkheid - Naar gemeenschappelijkheid in de organisatie
6. Emergentie - De zich ontvouwende toekomst
7. Co-creatie - In dialoog met natuurlijke beweging
8. Essentie - Naar de ziel van de organisatie

Nawoord
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Weg van de eenvoud