Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachen vanuit een veelzijdig perspectief

From coach to awakener

Paperback Nederlands 2008 9789055992423
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Coaching is het proces waarbij mensen en teams geholpen worden op de toppen van hun kunnen te presteren. Van oudsher is coaching gericht geweest op het bereiken van verbeteringen met betrekking tot specifieke gedragsprestaties. De huidige vormen van coaching bieden mensen ondersteuning op een aantal verschillende niveaus: op het niveau van gedrag, bekwaamheden, overtuigingen, waarden, identiteit en zelfs op spiritueel niveau.

Deze nieuwe en meer omvattende vormen van coaching kunnen we 'Coaching met een hoofdletter C' noemen. De Coach met een hoofdletter C gidst mensen bij het verkennen van en leren over nieuwe omgevingen, draagt zorg voor veiligheid en ondersteuning, coacht mensen om specifieke gedragscompetenties te verbeteren, onderwijst hen nieuwe cognitieve bekwaamheden, treedt op als mentor bij het onderzoeken en versterken van bekrachtigende overtuigingen en waarden, is een sponsor voor groei op identiteitsniveau en fungeert als een 'awakener' bij het activeren van het bewustzijn van mensen omtrent het grotere systeem of 'veld'.

Dit boek beschrijft de soorten contexten en situaties waarin de Coach met een hoofdletter C zich op een van deze rollen - zorgdrager, gids, coach, onderwijzer, mentor, sponsor, awakener - dient te concentreren en verschaft voor elk van deze rollen een specifieke gereedschapsset, zodat aan het gehele scala van activiteiten van de 'Coach met een hoofdletter C' vorm kan worden gegeven.

Specificaties

ISBN13:9789055992423
Trefwoorden:coachen, coaching, mentoring
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:382
Druk:1
Verschijningsdatum:10-12-2014
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

Coachen vanuit een veelzijdig perspectief
Peter de Roode | 27 oktober 2011
Een schat aan instrumenten aan om als coach op te kunnen treden in 'Coachen vanuit een veelzijdig perspectief'. De instrumenten zijn alle afkomstig uit het NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) waarin Robert Dilts inmiddels zijn sporen dik verdiend heeft. Zijn docent Gregory Bateson heeft hem in zijn denken behoorlijk beïnvloed en dat zie je in dit boek duidelijk terug. Geen gemakkelijk boek qua inhoud maar wel een boek dat de lezer de nodige diepgang kan bieden, mits hij zich kan vinden in de onderliggende uitgangspunten.
Lees verder

Lezersrecensies

2.5 van de 5
2 stemmen
0
1
0
0
1

Inhoudsopgave

1. Zorgdragen en gidsen
2. Coachen
3. Onderwijzen
4. Mentorschap
5. Sponsorschap
6. Awakening

Conclusie
Nawoord
Appendix: een beknopte geschiedenis van Logische Niveaus
Bibliografie
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen vanuit een veelzijdig perspectief