Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ja zeggen Ja doen

Organisatieverandering van binnenuit

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789058755155
Voormalig top 100Totaal 14 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Verandering is constant aanwezig. Dat merk je op de werkvloer en in je persoonlijke leven. Maar waarom is er dan zo veel weerstand tegen, waarom zeggen mensen JA en doen ze NEE? En nog interessanter: wat kun je daaraan doen, als leidinggevende?

Dit boek reikt je op luchtige wijze aan hoe je naar JA zeggen JA doen komt. Wij zoeken de oplossing niet in systemen en structuren. Wij zoeken die in de mensen. Uitgangspunt hierbij is dat het essentieel is om eerst zelf in de spiegel te kijken, om jezelf en een ander in beweging te kunnen brengen. Kom los van het voldoen aan verwachtingen, ontdek hoe je mensen aansteekt en voorkom dat het vuurtje dooft. Een verandering slaagt als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om mee te bewegen, als het ze iets brengt én als ze er iets aan kunnen bijdragen. Want ieder mens wil van toegevoegde waarde zijn!

Onmogelijk? Met dit boek en de bijbehorende Van hokjes naar puzzelstukjesgespreksmethodiek ontdek je hoe dit op een speelse manier wél kan. Met een aantal kleine stappen creëer je beweging van binnenuit in je team. Iedereen zet zich optimaal in, met als gevolg betere resultaten – voor je organisatie én voor je klanten. Het verzuim gaat omlaag, de medewerkerstevredenheid omhoog, het teamgevoel wordt sterker en de organisatie wordt steeds leuker om voor te werken.

'Dit uiterst leesbare en fraai vormgegeven boek staat vol bruikbare quotes en mooie mini-dialogen. Over samen veranderen. Van binnenuit. Zodat er duurzame verandering ontstaat!' – Ronand Jansen, Managementboek.nl Academy

'In dit boek staat werkelijk inzicht in elkaars talenten en drijfveren bovenaan. Daarmee zorgen Judith en Hilko voor een zeer geschikt vertrekpunt voor een manier van organiseren die zo snel mogelijk de norm mag worden.' – Christian van Saaze, NieuwOrganiseren.nu

Specificaties

ISBN13:9789058755155
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2018
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Ja zeggen - Ja doen
Peter de Roode | 30 januari 2019
In dit boek beschrijven de auteurs hun methodiek om de zachte kant van veranderingen te beschrijven. Helaas is het echter geen methodiek geworden maar een aaneenschakeling van common sense en eigen praktijkervaringen van de auteurs.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
16 stemmen
11
1
1
2
1

Interviews en artikelen (1)

preview
Ja zeggen Ja doen - Organisatieverandering van binnenuit
Judith Webber 7 januari 2019 Verandering is een constante in ons leven en in ons werk. Judith Webber en Hilko de Boer vroegen zich af waarom mensen vaak JA zeggen en NEE doen.

Over Judith Webber

Als gevoelig meisje voelde ik wat er niet gezegd werd, mijn waarnemingsvermogen was sterk. Ik heb dit lang niet als talent gezien, Ik twijfelde vaak of ik het wel goed voelde en ben veelal vanuit m’n hoofd gaan leven en werken, zoals zovelen. Nu benut ik juist wat ik zie en voel om verandering te brengen, duurzame verandering wel te verstaan. Dit is het effect van in de onderstroom werken, ik kijk voorbij gedrag. Ik ben een veranderaar, een motivator, met bijna 25 jaar werkervaring op de teller. 12 jaar heb ik als (interim) Human Resources adviseur bij organisaties gewerkt als ABN Amro, LG Electronics, diverse overheidsinstanties, EY, en PwC. Ik pakte altijd de verander-klussen op. Ik zag altijd mogelijkheden tot verbetering. Ook zag ik veel mensen die zichzelf onvoldoende op waarde schatten, waaronder ikzelf. Dit leidt tot geploeter enerzijds én talent laten verpieteren anderzijds. In 2008 was het voor mij tijd om uit het HR-hokje te stappen. Als ondernemer heb ik mezelf binnenste buiten gekeerd en opnieuw uitgevonden, ontdekt waar ik energie van krijg, zoals spreken, coachen & schrijven. Ik maakte steeds meer keuzes waar ik van AAN ging en dit gaf ik door in m’n werk. Ook werd ik steeds opener, de schroom om mezelf te laten zien verdween. Het is mijn diepste wens dat iedereen in connectie met zichzelf & elkaar leeft, zichzelf en elkaar op waarde leert schatten en tevoorschijn komt in volle glorie. Dat gun ik iedereen!

Andere boeken door Judith Webber

Over Hilko de Boer

Hilko de Boer is naast concerncontroller bij een gemeente werkzaam als ondernemer. Hij spreekt op seminars en kennisdagen waarin innovatie en veranderen centraal staan. Zie ook www.jazeggenjadoen.nl

Andere boeken door Hilko de Boer

Inhoudsopgave

Voorwoord door Jan van Setten
In Leiding
De Van hokjes naar puzzelstukjesmethodiek uiteengezet

Deel 1 Organisatieverandering van binnenuit
1 Hoe kan het wel?
-Een ander perspectief
2 Bij ons kan dat niet
-Wat niet kan, is nog nooit gebeurd
3 Spannend!?
-Samen door de weerstand heen

Deel 2 Ik als mens
4 De keuze is reuze
-… help ik kan niet kiezen …
5 Eigenlijk, op zich en in principe
-Heldere taal – wat wil je nu echt en waarom zeg je dat niet?
6 Dit wil ik niet
-… en dat juist wel
7 Dit kan ik niet
-De kracht van toegeven iets niet te kunnen

Deel 3 Ik als leider
8 Controle is goed, vertrouwen is beter
-Bouwen aan vertrouwen in actie
9 Goed voorbeeld doet volgen, slecht ook
-Mensen doen wat je doet, niet wat je zegt
10 Alleen een hond heeft een baas
-Risico nemen, richting geven en ruimte bieden
11 Het gesprek aangaan
-Praten over wat er echt toe doet
12 Ruimte doet wonderen
-Het spel van ruimte geven en nemen
13 Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
-Ongekend natuurlijk talent

Deel 4 Wij als geheel
14 Toegevoegde waarde
-De juiste medewerker op de juiste plek
15 Het spel van de puzzel
-Flexibiliteit is noodzaak
16 Alles valt op zijn plaats
-… en blijft bewegen

Uitgebreid stappenplan
Van hokjes naar puzzelstukjes
Onze dank gaat uit naar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ja zeggen Ja doen