Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik kies voor mijn talent

Gebonden Nederlands 2010 9789077432310
Verkooppositie 999999967 dagen in de top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Radicaal kiezen voor waar u goed in bent, is de weg naar zelfrealisatie en authenticiteit. Het lijkt paradoxaal, maar door te gaan voor waar u echt goed in bent en het ontplooien van uw unieke talent wordt u steeds beter voor uw omgeving. Doen waar u goed in bent, is bijna een levensverzekering en een garantie op blijvende goesting in werken en leren, ook op gevorderde leeftijd.

In 'Ik kies voor mijn talent' gaat Luk Dewulf op zoek naar hoe de voorgeschiedenis van iemand heel sterk bepalend is voor zijn of haar 'handleiding'. Hoe kunt u focussen op uw talent en hoe kunt u omgaan met zwakke punten of met domeinen waarop u geen passie hebt zonder dat u ze hoeft te ontwikkelen?

Op basis daarvan beschrijft de auteur hoe een bepaalde job, rol of context in samenhang met het benutten van talent tot succes dan wel tot stress en burn-out kan leiden. Luk Dewulf zoekt en vindt manieren waarop kinderen in hun opvoeding en op school aangesproken kunnen worden op hun uniek talent.

Het geheel wordt onderbouwd met recente inzichten uit de positieve psychologie en geïllustreerd met sprekende voorbeelden. De lezer kan bovendien zelf aan de slag met de concrete tools die het boek aanreikt.

Specificaties

ISBN13:9789077432310
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:137
Uitgever:Scriptum
Druk:4
Verschijningsdatum:1-9-2009

Expertrecensies (1)

Talent is een keuze
Linda Huijsmans | 30 november 2009
De titel Ik kies voor mijn talent doet vermoeden dat Luk Dewulf een soft zelfhulpboek heeft geschreven. Eenmaal opengeslagen blijkt het een praktische gids voor een zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling te zijn. Dewulf belicht het fenomeen talent van alle kanten en schetst de omstandigheden waarin dat het best tot bloei komt.Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
5 stemmen
2
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Luk Dewulf

Luk Dewulf is pedagoog en adviseur bij Kessels & Smit, the Learning Company. In zijn werk zoekt hij op alle mogelijke manieren naar hoe hij kracht kan losmaken en ontwikkelen in de begeleiding van individuen en organisaties. Hij verdiepte zich in waarderend onderzoek, positieve psychologie en talentontwikkeling.

Andere boeken door Luk Dewulf

Inhoudsopgave

Woord van dank
Voorwoord
Inleiding

Duurzaamheid en het gebruik van je talent
Weten waar je écht goed in bent: talent in actie
Kiezen voor je talent
Handleidingshypothese
Wanneer talent zien bij jezelf of bij anderen moeilijk is
Gras groeit niet door eraan te trekken. Over kiezen voor je talent op school en werk

Nabeschouwing: de schoonheid van 'gewoon' talent

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik kies voor mijn talent