Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Relationele Verleidingen

Empathisch begeleiden van groepen

Paperback Nederlands 2022 9789078876328
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het werken met groepen in ontwikkeling is prachtig en bevredigend en kan tegelijkertijd ook spannend en doodvermoeiend zijn. Het is in wezen een aaneenschakeling van relationele verleidingen:
- Hoe krijg je een groep mee?
- Hoe laat je een soepel proces ontstaan?
- Hoe ga je verstandig om met je rolmacht?
- Hoe kun je voorkomen dat mensen onbedoeld beschadigd raken?

Met luchtige diepgang en liefdevolle confrontatie hoopt de auteur je te verleiden stil te staan bij jezelf als begeleider van groepen mensen. Jij bent immers 'ook maar' een mens, net als de individuen in de groep. Als je dat kunt omarmen, genieten en leren je groep en jij nog meer van elkaar.

Aan de hand van het model van de Zes Houdingen krijg je zicht op hoe je op verschillende manieren om kunt gaan met relationele uitdagingen als 'weerstand', overdracht en al die andere immateriële bagage die de mensen in je groep en jijzelf meenemen.

Hoe beter je beseft wat zich binnen de mensen en de groep afspeelt, des te zorgvuldiger kun je hiermee omgaan. Hoe meer helderheid je hebt in wat er zich in jezelf afspeelt, des te vrijer kun je je bewegen in het contact met de groep. Zo kun je steeds bewuster en empathischer werken met wat zich in het moment in het contact aandient. Er ontstaat dan een soepel begeleidingsproces waarin leerdoelen worden gerealiseerd en ieders autonomie wordt gerespecteerd.

Specificaties

ISBN13:9789078876328
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:268
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Karen Walthuis

Drs Karen Walthuis is psycholoog, auteur en expert in het relationele aspect van mensen begeleiden. Ze inspireert mensen hun geest en hart een beetje verder te openen met haar coaching, training en lezingen. Luchtige diepgang, zelfrelativerende humor en liefdevolle confrontatie kenmerken haar stijl. Menig opleiding voor professionele begeleiders maakt gebruik van haar model van Zes Houdingen, uit haar eerste boek 'Wisselende contacten: de ontmaskering van de coachingsrelatie' (Scriptum, 2008), dat gericht is op individuele begeleiding. Met haar meest recente boek ‘Relationele Verleidingen: empathisch begeleiden van groepen’ (Kloosterhof, mei 2022) gaat ze nog verder de relationele diepte in en richt ze zich op trainers, opleiders en teamcoaches.

Andere boeken door Karen Walthuis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Relationele Verleidingen