Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

100% consistent

De impact van impliciete communicatie

Paperback Nederlands 2012 9789081778411
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Iedereen kent ze wel: de pijnlijke voorbeelden van organisaties die het één zeggen en het ander doen. Zo'n gapend gat tussen expliciete en impliciete communicatie is funest voor geloofwaardigheid en vertrouwen. Want gedrag, sturing, processen en ook de fysieke omgeving 'zeggen' indirect wat een organisatie écht belangrijk vindt.

'100% consistent´ is een gids voor bestuurders, leidinggevenden, projectmanagers en communicatieadviseurs. Het maakt impliciete communicatie expliciet en helpt woorden en daden met elkaar in overeenstemming te brengen, zodat ze elkaar versterken in plaats van ontkrachten.

Specificaties

ISBN13:9789081778411
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:131
Druk:1
Verschijningsdatum:5-7-2012

Expertrecensies (1)

100% consistent
Nico Jong | 19 juli 2012
Woorden en daden van organisaties zijn lang niet altijd met elkaar in overeenstemming. Dat wat zij doen, spoort vaak niet met wat zij formeel communiceren. Veel veranderprocessen en communicatiecampagnes mislukken dan ook omdat medewerkers niet geloven wat hun leiding belooft en zij geen vertrouwen meer in hen hebben. Expliciete communicatie werkt in die gevallen niet of nauwelijks, omdat haar impliciete tegenhanger in de weg zit en krachtiger blijkt dan verwacht. Tijd dus voor een gids die kan helpen die twee beter met elkaar in overeenstemming te brengen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ilse van Ravenstein

Ilse van Ravenstein is directeur en oprichter van Involve. Al rond 1990 vond Ilse haar passie in interne communicatie. Dat leidde in 1993 tot de start van Involve, specialisten in interne communicatie. Met een niet te stuiten energie werkt ze sindsdien voor en met vele opdrachtgevers en collega's aan organisatie uitdagingen met een communicatiebril op. Ilse giet haar nieuwsgierigheid al een flink aantal jaren in verkennend en toetsend onderzoek met verschillende universiteiten. Zo is ook het Trendonderzoek Interne Communicatie een initiatief van haar, evenals de Master Interne Communicatie (samen met Van Der Hilst Communicatie).

Andere boeken door Ilse van Ravenstein

Over Bas van Glabbeek

Bas van Glabbeek (1989) is junior communicatieadviseur bij Involve.

Andere boeken door Bas van Glabbeek

Over Mark van Vuuren

Mark van Vuuren (1975) is Associate Professor Organizational Communication en Opleidingsdirecteur Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk in contexten die bol staan van technologische ontwikkelingen, en ook hoe mensen met exact dezelfde taakomschrijving totaal verschillende banen kunnen hebben. Mark werd verkozen tot beste docent van de universiteit, was visiting professor in Canada (Université de Montréal), Denemarken (Arhus Business School) en Zweden (Linkoping). Behalve wetenschappelijke artikelen schreef Mark nog boeken over job crafting (‘Mooi Werk’, met Luc Dorenbosch) en impliciete communicatie (‘100% consistent’, met Ilse van Ravenstein en Bas van Glabbeek).

Andere boeken door Mark van Vuuren

Inhoudsopgave

1. Introductie
-Beginpunt
-Inleiding

2. 10x inzichten uit de wetenschap

3. De kern
-Een eenvoudig model
-De Consistentie check

4. Praktische tips
-10x mogelijke thema´s waarbij consistentie belangrijk is
-10x input voor je analyse
-10x interviewvragen
-10x Observatietips
-10x interpretatie inschatten

5. Wat kan ik ermee
-(Top)managers
-Project/-verandermanagers
-(Communicatie)adviseurs

6. In de praktijk
-Case 1: Hygiëne in een zorgcentrum
-Case 2: Kernwaarden bij een groothandel

7. Extra´s
-10x van de auteurs
-10x verbanden
-10x consistentie in het klein
-10x boekentips
-Literatuur

8. Tot slot
-Eindpunt bereikt
-Eigen voorbeelden uploaden

Colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        100% consistent