Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Resultaatgericht Sturen op Waarde

Waarde creeren die ertoe doet in agile projecten

Gebonden Nederlands 2023 9789090376547
Verkooppositie 5309Hoogste positie: 5309
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In projecten is op veel te sturen: op scope, tijd, geld, kwaliteit, organisatie, baten. Sturen op waarde wordt daar meestal niet in genoemd. Dat heeft een reden: sturen op waarde is lastig omdat het moeilijk is om waarde te concretiseren. Deze elfde titel in de KWD-boekenreeks geeft daartoe een aanzet.

- Wat is nodig om de meeste waarde te genereren voor de organisatie?
- Wat gaat er aan het behalen van waarde vooraf?
- Hoe stuur je projecten en het realiseren van de beoogde waarde vanaf de start, tijdens de uitvoering en nadat het (software)product is opgeleverd?
- Het zijn deze vragen en meer die in deze uitgave aan de orde komen.

Waardesturing kan plaatsvinden op organisatieniveau van een agile projectenfabriek en op procesniveau. De focus van dit boek is waardegericht sturen in agile trajecten.

KWD wil met dit boek inzicht geven in hoe sprake kan zijn van een effectieve en efficiënte besturing van waarde voor projecten vanuit het perspectief van opdrachtgevers en business owner. Maar ook bezien vanuit degene die waarde moet realiseren: de projectmanager c.q. de product owner, en de managers die dit moeten vertalen naar operationele besturing. Dit boek wil verschillende manieren van denken over waarde en besturen aan elkaar verbinden.
Portfoliomanagementsturing in een agile softwareorganisatie kan ook baat hebben bij dit boek omdat het inzichten geeft hoe om te gaan met de prioritering van ‘waardevolle’ project initiatieven.

Voor alles moet worden bedacht dat het begrip waarde niet iets is dat zich ten volle laat omschrijven. Waarde moet behalve bestuurd, ook gevonden en ontdekt worden. Dat kost tijd, verlangt vallen en opstaan, leren van het verleden en breed kijken naar de toekomst. Waarde is niet alleen te vinden in geld en tevreden klanten, maar ook in verbeterde processen, gemotiveerde medewerkers, ontwikkelingsmogelijkheden en minder onderhoudskosten.

Specificaties

ISBN13:9789090376547
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2023
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Erik van Daalen

Erik is een pragmatische projectmanager/trainer/coach met een gezonde drive. Hij kent het projectmanagement vak in al zijn facetten, zowel traditioneel als agile, waarbij projectresultaat belangrijk blijft. Hij is flexibel en ondernemend, heeft gevoel voor prioriteiten en besluitvaardig. Hij is open in zijn communicatie, een teamplayer en geïnteresseerd in mensen, dit maakt hem een projectmanager die in staat is mensen te stimuleren.

Andere boeken door Erik van Daalen

Over Jos van der Heijden

Jos is een resultaatgerichte programma- en projectmanager. Hij heeft altijd het resultaat voor ogen en werkt vanuit inhoudelijke IT en proces-kennis. Hij weet de belangen van stakeholders te verenigen in vaak politiek lastige omgevingen. Hij is nuchter en houdt het oog op het resultaat.

Andere boeken door Jos van der Heijden

Over Luuk Ketel

Luuk Ketel is een pragmatisch ingestelde ondernemer op het snijvlak van mens en inhoud. Hij creëert beweging en realiseert tegelijk resultaten. Brengt belangen van verschillende niveaus op één lijn, verbindt mensen, geeft structuur, zet de koers uit en is vasthoudend tot het eindresultaat. Luuk is nuchter en intuïtief, rekening houdend met politieke gevoeligheden of mogelijke risico’s.

Andere boeken door Luuk Ketel

Inhoudsopgave

Sturen op waarde – maar hoe dan?
KWD Resultaatmanagement: 25 jaar samen resultaat
Beeldmateriaal in dit boek: de roeisport
Voor wie Kan, Wil en Durft te sturen op waarde

Hoofdstuk 1. Worsteling en onduidelijkheid troef bij sturen op waarde
Hoofdstuk 2. Waarom sturen op waarde
Hoofdstuk 3. Wat zeggen bestaande methoden en frameworks over waarde?
Hoofdstuk 4. Vaststellen van waarde
Hoofdstuk 5. Wie spelen een rol bij waardesturing?
Hoofdstuk 6. Het voortbrengingsproces
Hoofdstuk 7. Waardeconsumptie, baten verzilveren
Hoofdstuk 8. Meten van waarde

Appendix Prioriteren: hoe dit te doen?
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Resultaatgericht Sturen op Waarde