Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werken, iedereen wordt er beter van

Oplossingsgericht Verzuimmanagement - 2e herziene druk

Paperback Nederlands 2014 9789462152007
10
Voormalig top 10Totaal 61 dagen
EvergreenTotaal 568 dagen
Verkooppositie 1330Hoogste positie: 5
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Uit onderzoek weten we dat het aantal medewerkers dat thuis blijft vanwege stress door privéomstandigheden stijgt en het aantal chronisch zieken toeneemt. Een schrikbeeld voor ondernemers en voor de individuen die het treft. Dit boek introduceert een vernieuwende methode die op een andere manier omgaat met ziek zijn en verzuim. Het gevolg: spectaculaire resultaten op het gebied van het terugbrengen van verzuim, tevreden medewerkers en een algehele productiviteit.

Dit boek toont aan dat blijven werken - ook als je ziek bent - vaak een gezondere optie is dan thuisblijven. In deze methode beschouwt men werken dan ook als helende aanpak van ziekte. Thuis blijven kan, als je er maar sneller beter van wordt! Ondernemers die werken volgens de methode van oplossingsgericht verzuimmanagement slagen erin het verzuim fors te verlagen en tegelijkertijd de zorg voor hun medewerkers te verbeteren.

De mobiliteit van de medewerkers is in de verzuim-managementmethode van schrijfster Marleen Teunis essentieel. Sturen op mobiliteit bepaalt of u praat over terugkeer op een werkplek, wat cruciaal is voor het welzijn van de medewerker en voor reduceren van verzuim. Met feiten en cijfers laat Marleen Teunis zien dat het mogelijk is het verzuimpercentage terug te brengen tot maximaal 3%. Gegarandeerd en in elke organisatie, ook in sectoren met een hoog verzuim zoals onderwijs (6%) en zorg (5,5%).

Het implementeren van deze methode staat gelijk aan een ware cultuurverandering binnen de organisatie die het taboe doorbreekt om zieke medewerkers aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Met praktijkvoorbeelden, tips en adviezen laat Marleen zien hoe u op een positieve en oplossingsgerichte manier gesprekken voert waar werkgever én werknemer samen beter van worden. In financieel opzicht, maar ook voor wat betreft het persoonlijk welbevinden.

Specificaties

ISBN13:9789462152007
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:134
Uitgever:VMN Media
Druk:2
Verschijningsdatum:25-10-2014
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Nederland is zieker dan nodig
Ronald Buitenhuis | 31 augustus 2010
‘Ik heb de overtuiging dat ziek zijn en thuisblijven eerder tot nare gevolgen leidt dan ziek zijn en blijven werken.’ ‘Werken, daar wordt iedereen beter van.’ Zo maar wat uitspraken uit het boek van Marleen Teunis die over haar standpunten geen enkel twijfel laten: Nederland is zieker dan nodig.
Lees verder
recensie
Werken, iedereen wordt er beter van
Arie Buvens | 14 april 2010
Nederland is een land met een hoge levensstandaard in vergelijking met veel omringende landen. Hoe is het dan mogelijk dat we te maken hebben met een gemiddeld verzuimpercentage van 4,3 procent? Voor Marleen Teunis is duidelijk geworden dat het voor leidinggevenden een taboe is om verzuimende medewerkers aan te spreken op de verantwoordelijkheden die zij als werknemers hebben, vooral als ze ziek zijn. Met 'Werken, iedereen wordt er beter van' doorbreekt zij met feiten en cijfers de mythe over de relatie tussen ziek zijn en niet kunnen werken.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
9 stemmen
2
4
3
0
0

Over Marleen Teunis

Marleen Teunis heeft een opvallende kijk op het terugdringen van verzuim. Haar methode gaat uit van mobiliteit (wat kan je nog wél?) in plaats van 'de ziekte'. Een succesvolle methode die in de praktijk het verzuim weet terug te brengen tussen 2 en 3 procent! Dagelijks helpt zij management en directies om hun medewerkers vitaler en gezonder te laten zijn. Over haar ervaringen en verzuimmethode schreef ze een boek. Foto: Monique van Diessen

Andere boeken door Marleen Teunis

Inhoudsopgave

1. Oplossingsgericht verzuimmanagement®, een inleiding
2. Verzuimmanagement in historisch perspectief
3. Oplossingsgericht verzuimmanagement®
4. Implementeren van verzuimmanagement: een stappenplan
5. Een stappenplan vanaf de derde week
6. Psychologie en filosofie bepalen de communicatie
7. Andere betrokkenen
8. Als het goed mis is
9. Integraal gezondheidsmanagement

Nawoord Oplossingsgericht verzuimmanagement® als methode

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken, iedereen wordt er beter van