Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement

Cijfers voor diagnose en besturing

Paperback Nederlands 2014 9789462152670
10
Voormalig top 10Totaal 31 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Personeelsfunctionarissen zien er nog wel eens tegenop 'hard' cijfermateriaal te gebruiken. Hun takenpakket omvat immers zo veel belangrijke zaken, zoals de zorg voor het personeel. Iedereen binnen de beroepsgroep weet echter dat managementinformatie noodzakelijk is: het vormt een essentieel werkterrein voor iedere personeelsmanager.

In dit boek wordt de moeilijke kant van het vakgebied van personeelsfunctionaris toegankelijk gemaakt. Op heldere wijze, met gebruik van veel voorbeelden, beschrijven de auteurs hoe de personeelsfunctionaris snel en efficiënt informatie kan verzamelen en analyseren. Met behulp van ken- en stuurgetallen kan hij voor zichzelf en voor zijn 'klant' - het management - de belangrijke ontwikkelingen en knelpunten binnen zijn organisatie in kaart brengen. Deze getallen staan daarbij nooit op zichzelf, maar worden steeds binnen de context van de organisatie geplaatst. Door deze voortdurende 'link' met de praktijk krijgen abstracte gegevens betekenis: zij worden omgevormd tot echte 'harde' informatie.

'Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement' is dan ook een uitstekend hulpmiddel voor iedere personeelsmanager, in de praktijk of in opleiding.

Specificaties

ISBN13:9789462152670
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:13-12-2014
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement
Annelies Bakelaar | 7 augustus 2009
Het klinkt relatief eenvoudig: zorgen voor ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement. Je hebt tenslotte toch een goed personeelsinformatiesysteem; daar staat toch alle data in die je nodig hebt? In de praktijk, ook in mijn eigen praktijk, zie ik echter maar al te vaak dat de basisgegevens niet door een simpele druk op de knop zijn om te vormen tot de gewenste managementinformatie. 
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
11 stemmen
2
5
3
1
0

Over Rolf Baarda

Rolf Baarda (1957) is directeur van Bureau Baarda (www.bureaubaarda.nl), dat bij opdrachtgevers vernieuwende concepten voor belonings- en talentmanagement implementeert. Het Model Baarda bestaat uit rollen die heel precies het probleemoplossend vermogen van een medewerker beschrijven. De rollen zijn zo herkenbaar dat waardering volgens Model Baarda tot maximale acceptatie leidt bij medewerkers en leidinggevenden. Zo wordt functiewaardering (wat het dus feitelijk niet meer is) leuk en voelt de medewerker zich gewaardeerd. Leidinggevenden krijgen met Model Baarda een instrument in handen waarmee zij hun afdeling kunnen inrichten naar de verschillen in talent. Bovendien kunnen zij aan de hand van het model analyseren waarom processen niet lopen zoals zij op grond van hun organisatiestructuur hadden verwacht. Met het uitgangspunt om de mens te waarderen en niet de functie onderscheidt Bureau Baarda zich van de concurrentie. Aansprekende klanten, vaak marktleider binnen hun segment, kiezen juist op basis van dit principe voor samenwerking met Bureau Baarda. Deze organisaties willen recht doen aan de inzet en kwaliteiten van hun mensen. Publicaties van Rolf Baarda zijn onder meer: 'Belonen in moderne organisaties', 'Human Business Engineering', 'P&O als businesspartne'r en 'Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement'. Rolf Baarda studeerde Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, destijds nog de KUB. Hij is getrouwd en heeft drie zoons.

Andere boeken door Rolf Baarda

Over Kees Kouwenhoven

Ir. C.P.M. (Kees) Kouwenhoven studeerde Industriële Organisatie aan de Technische Universiteit Delft en was ruim zestien jaar Director bij de HRM-adviesgroep van PricewaterhouseCoopers. Hij heeft nu zijn eigen adviesbureau 'C. Kouwenhoven Consultancy' te Delft en adviseert op het terrein van ethiek, personeelsmanagement en vreugdevol werken. Hij adviseert individuen en organisaties bij het vormgeven van een pad naar 'werken met plezier en goed presteren'. Zijn visie komt tot uitdrukking in advieswerk, lezingen, workshops en publicaties.

Andere boeken door Kees Kouwenhoven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement