Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Businessarchitect & Verandermeester

Over organisatieontwikkeling, veranderkunde en HRM in tijden van grilligheid, onvoorspelbaarheid en ontwrichting

Paperback Nederlands 2019 9789462156142
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Organisaties verkeren in een permanente staat van transitie, want de wereld verandert in hoog tempo. Grilligheid en onvoorspelbaarheid zijn troef. In de bestuurskamer leidt dat tot grote verwarring. Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen vragen om voortdurende anticipatie en verandering.

Het moet anders; het kan anders. Leniger, wendbaarder, innovatiever. Traditionele organisatieconcepten voldoen niet langer. Ze zijn niet toegesneden op de huidige tijd. Dat geldt in het bijzonder voor een kenmerkend aspect van het klassieke organisatiemodel: het human resource management. De mens is geen hulpbron voor de organisatie. De organisatie is een hulpbron voor de mens.

In een staat van permanente transitie heeft HRM geen plaats. Een organisatie heeft dan behoefte aan businessarchitecten en verandermeesters. Aan professionals met verstand van gedrag en leiderschap en met kennis van strategie, organisatieontwerp en veranderkunde – professionals die organisaties in beweging brengen.

Dit boek beschrijft de ontwikkelingen waarmee organisaties worden geconfronteerd en het veranderende professionaliteitsprofiel voor personeels- en organisatiedeskundigen waartoe deze ontwikkelingen nopen. Tevens reikt het boek een model aan voor permanente organisatieontwikkeling. Dit model verschaft houvast voor het handelen van de businessarchitect en de verandermeester. Het biedt een kompas voor het navigeren van het ontwikkelingsproces in organisaties. Het helpt de koers bepalen in transitieprocessen en vormt daarvoor een ijkpunt.

Specificaties

ISBN13:9789462156142
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:8-2-2019
ISSN:

Expertrecensies (3)

Businessarchitect en verandermeester - 'Food for further thought'
Elly Stroo Cloeck | 21 augustus 2020
In Businessarchitect en verandermeester van Ber Damen wordt gesteld dat er in deze snel veranderende wereld hoge eisen worden gesteld aan de verandercapaciteit van de organisatie en haar medewerkers.
Lees verder
Businessarchitect & Verandermeester - 'Kan houvast bieden'
Emiel Mulder | 14 januari 2020
Ber Damen schrijft in zijn boek Businessarchitect & Verandermeester over toekomstige organisaties en geeft zijn toekomstvisie op organisatieontwikkeling, de noodzaak om te veranderen en de gevolgen voor de HR-professional.
Lees verder
Wake up call voor HR-professionals
Bert Peene | 23 oktober 2019
Een wolf in schaapskleren, zo zou je Ber Damens nieuwste boek kunnen noemen. Zeker als je afgaat op de beschrijvende ondertitel (‘Over organisatieontwikkeling, veranderkunde en HRM in tijden van grilligheid, onvoorspelbaarheid en ontwrichting’). Want hoe onschuldig die ook moge klinken, het boek zit feitelijk boordevol venijn. Nadat hij eerst uitvoerig heeft beschreven hoe de wereld om ons heen ingrijpen d verandert en hoe snel dat gaat  – voor wie op zoek is naar wat het acroniem VUCA inhoudt: lees het eerste hoofdstuk – en wat dat betekent voor de huidige arbeidsorganisaties, rekent Damen genadeloos af met de huidige HR-professional. Incompetent en ambitieloos en daardoor van nul en generlei waarde voor organisaties die hun toekomstbestendigheid willen optimaliseren. Tenzij het roer drastisch omgaat.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Ber Damen: ‘HR-professionals zijn te veel his master’s voice’
Bert Peene 11 november 2019 Het professionaliteitsprofiel voor personeels- en organisatieprofessionals is hard aan herziening toe. Dat is de conclusie die Ber Damen trekt als hij dat profiel vergelijkt met de ontwikkelingen waarmee organisaties vandaag de dag worden geconfronteerd. Wendbaarheid is dé succesfactor om in een wereld die als VUCA wordt omschreven, te kunnen overleven en in de ontwikkeling daarvan moeten HR-professionals een leidende rol spelen. Maar dan moet in de P&O-wereld het roer wel om.
preview
Businessarchitect & Verandermeester
Ber Damen 26 april 2019 Organisaties verkeren tegenwoordig in een permanente staat van transitie, want de wereld verandert in hoog tempo. Grilligheid, onvoorspelbaarheid en ontwrichting zijn troef.

Over Ber Damen

Ber Damen is bedrijfskundige en psycholoog. Hij is als partner verbonden aan Van de Bunt Adviseurs en als lector voor de master in HRM aan Hogeschool Avans+. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring als bestuursadviseur en een lange staat van dienst als strategierealisator, veranderkundige, organisatieontwerper en leiderschapsontwikkelaar. Hij adviseert publieke en private organisaties over besturings- en inrichtingsvraagstukken, ontwikkelings- en transitieprocessen en gedragsverandering. Tevens treedt hij veelvuldig op als executive coach.

Andere boeken door Ber Damen

Inhoudsopgave

NAAR EEN DYNAMISCHE BENADERING VAN MENSEN IN ORGANISATIES 9
-Organisaties in tijden van wendbaarheid en ontwrichting 9
-HRM voldoet niet meer 12
-Op zoek naar nieuwe denkkaders en een andere terminologie 17

DE WERELD VERANDERT 23
-De wereld verandert 23
-Het gedrag van mensen verandert 29
-Organisaties moeten meeveranderen 35
-Een permanente staat van transitie 43
-Jonge (en ook oude) mensen willen het anders 49
-Over verwaarloosde organisaties en andere disfunctionele effecten 58
-De zoektocht naar nieuwe modellen 63
-Streven naar schoonheid in organisaties 70
-Kijken door een esthetische bril 75
-Schoonheidsdragers en ontwerpprincipes 83

WAT BETEKENT DAT VOOR ORGANISATIEONTWIKKELAARS? 87
-Trends in HRM 87
-Ulrich heroverwogen 93
-Wendbaar werken 98
-Is het vakmens er ook klaar voor? 104
-Het belang van opleiding 109
-Borging van vakmanschap: de herontdekking van de meestergezelrelatie 110
-Ontwrichtende ontwikkelingen en hardnekkige overtuigingen 111
-Een paradoxale balanceeract 120

WEES DE VERANDERING DIE JE WILT ZIEN! 125
-De Hollandse School van Veranderen 125
-Permanente organisatie- en leiderschapsontwikkeling 136
-Organisatieontwikkeling als reis in zeven etappes 143
-Een zoektocht naar schoonheid 167
-Aan het werk! 175

REGISTER 181

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Businessarchitect & Verandermeester