Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Authentiek zelfvertrouwen

Paperback Nederlands 2020 9789462156869
Voormalig top 100Totaal 32 dagen
Verkooppositie 2179Hoogste positie: 43
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Authentiek zelfvertrouwen, wat is dat eigenlijk? Is het belangrijk? Zijn er leiders die het hebben? Is het te ontwikkelen? En, hoe doe je dat dan?

Iedereen is wel eens onzeker, dat is heel normaal. Zodra we bijvoorbeeld iets nieuws leren of doen (buiten onze comfortzone treden), lopen we de kans daar onzeker over te zijn. Soms echter houdt die onzekerheid ons tegen om de beste versie van onszelf te worden. Soms zorgt die onzekerheid ervoor dat we onze mening niet delen of dat we nieuwe kansen en uitdagingen niet aangaan.

Soms? Nou eigenlijk misschien best wel vaak, van trainee tot CEO! De auteurs van dit boek vonden in hun onderzoek dat ongeveer de helft van mensen denkt dat ze beter zouden kunnen presteren als ze wat minder onzeker zouden zijn over het maken van fouten. Daarnaast piekert een groot deel van de mensen een paar uur per dag over hun prestatie en of ze wel goed genoeg zijn. Dat kost energie! En bovendien: hierdoor worden wellicht verkeerde beslissingen genomen en gaat talent verloren!

Met het oog op de snel veranderende wereld waarin mensen moeten blijven leren en ontwikkelen, waarbij we dus met regelmaat buiten onze comfortzone moeten treden, zal het gevoel van onzekerheid en stress met regelmaat terugkeren. De behoefte om hier goed mee om te kunnen gaan wordt groter.

Authentiek zelfvertrouwen helpt je effectief omgaan met die onzekerheid en dat gevoel van stress. Het leert je dat je comfortabel kan worden met ongemak. Dit evidence based boek is boordevol praktische tools om authentiek zelfvertrouwen te ontwikkelen met behulp van Emotionele Flexibiliteit. Het is aangevuld met inzichten van leading experts en inspirerende verhalen van senior leiders uit diverse sectoren die open durfden te zijn over hun onzekerheid en hoe zij daar mee omgaan. Deze skills zorgen ervoor dat onzekerheid je niet langer te veel energie kost of je tegenhoudt na te streven wat écht belangrijk voor je is!

Alle opbrengsten van het boek ‘Authentiek Zelfvertrouwen’ worden gedoneerd aan Save the Children Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789462156869
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:11-12-2020
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Authentiek zelfvertrouwen - 'Een boek dat aanzet tot anders handelen'
Peter de Roode | 1 september 2021
De auteurs van Authentiek zelfvertrouwen hebben de tijdgeest goed aangevoeld. Hun boek heeft een passend thema dat medewerkers in organisaties kan helpen om het onbekende met vertrouwen tegemoet te treden.
Lees verder
recensie
Authentiek zelfvertrouwen - 'Gedegen onderbouwing'
Liesbeth Tettero | 18 mei 2021
Voel je je wel eens onzeker in je werk? Geen nood, je bent niet alleen. Sterker nog, onzekerheid lijkt eerder de regel dan de uitzondering te zijn, blijkt uit onderzoek. En nog geruststellender: zelfvertrouwen is te trainen.
Lees verder
recensie
Authentiek zelfvertrouwen - Verbeter de wereld door jezelf beter te leren kennen!
Sjia Cornelissen | 5 februari 2021
Authentiek zelfvertrouwen van Jacqueline Brassey, Nick van Dam en Arjen van Witteloostuijn biedt door de reikwijdte en diepte van de behandelde onderwerpen een handvat om het proces van introspectie in de praktijk toe te (blijven) passen.
Lees verder
recensie
Comfortabel met ongemak
Bert Peene | 26 januari 2021
Wat heeft een professional nodig om de beste versie van zichzelf te kunnen worden? Die vraag staat centraal in Authentiek zelfvertrouwen, een bijzonder boek waarin de auteurs een onderwerp aansnijden dat nog maar weinig aandacht krijgt, terwijl het een essentiële schakel is in het intermenselijk verkeer. Wie geen zelfvertrouwen heeft, vertrouwt namelijk ook een ander niet. De zoektocht naar een passend antwoord leverde diverse prikkelende inzichten op, bijvoorbeeld dat vertrouwen in jezelf een overgave aan het onzekere vergt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
2
0
0
1
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Jacqueline Brassey: ‘Het helpt als je voor jezelf een grens trekt’
Bert Peene 27 januari 2021 Het ontbreken van Authentiek zelfvertrouwen is voor veel kenniswerkers een barrière bij het realiseren van hun volledige potentieel. Zelf belangrijke beslissingen nemen lijkt misschien professioneel uitdagend, maar in werkelijkheid blijkt die verantwoordelijkheid vaak verlammend te werken. De oplossing: creëer voldoende emotionele fitheid. Daarover gaat Authentiek zelfvertrouwen dat Jacqueline Brassey samen met Nick van Dam en Arjen van Witteloostuijn schreef.

Over Jacqueline Brassey

Jacqueline Brassey is een ‘pracademic’ pur sang en slaat graag bruggen tussen de wetenschap en praktijk. Ze staat met beide benen in de werkrealiteit en leidt momenteel, samen met haar team, Learning en Development wereldwijd op strategische onderwerpen bij McKinsey & Company, waar ze ook onderdeel uitmaakt van het Global Learning Leadership team. Ze brengt meer dan twintig jaar internationale professionele ervaring, waaronder tien jaar bij Unilever, in Human Resources, Organizational Effectiveness, Employee Engagement, Leadership Development, Talent Development, Learning, Diversity & Inclusion, People Analytics, Authentiek Zelfvertrouwen en Emotionele Flexibiliteit. Als wetenschapper vult zij de praktijk aan met onderzoek op gebied van Neurowetenschappen van Organizaties, Learning en Leiderschap. Ze is part time Adjunct Professor aan IE University in Madrid, lid van het Center for Corporate Learning Innovation en Fellow Researcher aan de VU Amsterdam. Daarnaast bekleedt ze meerdere nevenfuncties waaronder als lid van de Raad van Toezicht bij Save the Children in Nederland en Lid van de Advisory Board van de Master Learning and Development aan Maastricht School of Business en Economics. Ze is (co)-auteur van meer dan 20 (internationale) boeken/boekchapters, populaire artikelen en papers.

Andere boeken door Jacqueline Brassey

Over Nick van Dam

Nick van Dam is internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, bestseller-auteur en spreker op het gebied van (corporate) leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij Deloitte en McKinsey & Company. Hij is momenteel gelieerd aan McKinsey & Company als extern senior adviseur. Hij is lid van het College van Bestuur van IE (Instituto de Empresa) University Madrid, waar hij verantwoordelijk is voor innovatie. Tevens is hij verbonden als hoogleraar aan IE University Madrid en Nyenrode Business Universiteit. Hij doceert ook aan deelnemers van het Doctor of Education-programma voor Chief Learning Officers van de University of Pennsylvania. Nick is daarnaast Academic Director van de International Masterclass L&D Leadership, een leiderschapsprogramma voor L&O-professionals dat in een samenwerking tussen Nyenrode Business Universiteit en IE University is ontwikkeld. Daarnaast is hij Academic Director en professor van de Executive Master, Positive Leadership and Transformation. Nick is ook Director van het IE Center for Corporate Learning Innovation. Nick is oprichter van de Stichting e-Learning for Kids. Alle royalties van 'Leren en ontwikkelen in de digitale eeuw' worden aan deze stichting gedoneerd.

Andere boeken door Nick van Dam

Over Arjen van Witteloostuijn

Arjan van Witteloostuijn is als hoogleraar verbonden aan Tilburg University, de Universiteit Antwerpen, de Antwerp Management School en de Cardiff Business School. Hij is tevens lid van de KNAW en publiceert regelmatig in erkende internationale wetenschappelijke tijdschriften. Hiernaast adviseert hij regelmatig private en publieke organisaties.

Andere boeken door Arjen van Witteloostuijn

Inhoudsopgave

Reacties
Voorwoord

Deel 1: Inleiding
1 Waarom een boek over authentiek zelfvertrouwen en emotionele flexibiliteit?
2 Authentiek zelfvertrouwen: wat is het en waarom is het belangrijk
3 Emotionele flexibiliteit en authentiek zelfvertrouwen
4 Beoordeling je vaardigheden voor emotionele flexibiliteit – doe het assessment

Deel 2: Actie ondernemen
Inleiding – Zes praktijken plus aanvullende vaardigheden
5 Praktijk 1 – Zingeving (purpose)en waarden
6 Praktijk 2 – Mindfulness
7 Praktijk 3 – Acceptatie
8 Praktijk 4 – Defusie
9 Praktijk 5 – Zelf als context
10 Praktijk 6 – Toegewijd handelen
11 Praktische vaardigheden om authentiek zelfvertrouwen mee te ondersteunen
12 Doorgaan met je reis naar empowerment
Geselecteerde apps ter ondersteuning van mindfulness en emotionele flexibiliteit

Referenties
Over de auteurs
Inhoudelijke deskundigen die aan dit boek hebben bijgedragen
Geïnterviewde senior professionals
Register
Persoonlijke aantekeningen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Authentiek zelfvertrouwen