Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

De herpositionering van Europa in een woelige wereld

Paperback Nederlands 2022 9789463014281
Verkooppositie 3171Hoogste positie: 3171
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

De oorlog is terug in Europa. De Russische aanval op Oekraïne dwingt Europa de geopolitieke realiteit onder ogen te komen. Is de positie van Europa, met alle afhankelijkheden van de Verenigde Staten, China, Rusland en andere staten wel houdbaar? En hoe moeten Europa en de Europese Unie zichzelf geopolitiek positioneren?

In deze bundel aandacht voor de geopolitieke spanningen waar men in Europa al langer mee worstelt, maar waar we nu werkelijk mee worden geconfronteerd. De bijdragen gaan moeilijke thema's niet uit de weg. Zo wordt er gesproken over territorium, macht en identiteit. Het zijn thema's die lang buiten het denken en doen van de Europese bestuurskamers zijn gehouden, maar die hernieuwde aandacht behoeven.

Ontwaken uit de geopolitieke sluimer: De herpositionering van Europa in een woelige wereld bestaat uit bijdragen van Govert Buijs, Luuk van Middelaar, Frans-Paul van der Putten, Monika Sie Dhian Ho, Haroon Sheikh, Paul Scheffer, Paul Timmers, Eelke de Jong, René Cuperus, Trineke Palm, en Paul Bosman.

Specificaties

ISBN13:9789463014281
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:172
Druk:1
Verschijningsdatum:6-12-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Govert Buijs

Govert Buijs (1964) studeerde politicologie, theologie en filosofie, en promoveerde in 1998 cum laude op een proefschrift over de Amerikaanse politiek filosoof Eric Voegelin. Hij is bijzonder hoogleraar Politieke Filosofie en Levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit Amsterdam en geeft ook filosofieonderwijs aan de VU School of Business & Economics. Momenteel bezet hij de F.J.D. Goldschmeding leerstoel Economie in Relatie tot Civil Society.

Andere boeken door Govert Buijs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwaken uit de geopolitieke sluimer