Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

In Holland staat een huis, ja, ja...

Onbehagen bij de elite

Paperback Nederlands 2018 9789463385114
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In Holland staat een huis. Het huis lijkt solider dan het feitelijk is. De funderingen zijn rot. In het huis wonen 223 verschillende groepen. Men leeft volkomen langs elkaar heen. Er is veel onbehagen, vooral bij parterrebewoners. Zij krijgen vele nieuwe bewoners uit vreemde oorden te verduren en ze moeten op een houtje bijten. Op de tweede etage is de elite dik tevreden, ze hebben een tweede huis gekocht. In het torentje van het huis zetelt de huisbaas, een verstokte vrijgezel. Bewoners roepen hem toe: doe iets aan onze ellende! Hij lacht dan charmant en zegt: “als je visie wilt, ga dan naar de oogarts”. Hij laat de voordeur en garagedeur openstaan en zegt dan sorry. En om het huis waait een gure wind die aanwakkert tot een helse storm. Als dit maar goed gaat... Van je singela singela hopsasa!

Dit boek neemt de elite op de korrel. Hoe denkt het establishment? Is er een gevoel van onbehagen? En zo ja, hoe uit zich dit?

Frits Bosch bezoekt het Hollandse huis en discussieert daar met de bewoners over een veelheid van maatschappelijke onderwerpen. Bosch verklaart de uitholling van de sociale cohesie en het onbehagen daarover via zijn theorie van Solidariteitsringen en het gedrag van de voorvader van de mens, de aap.

Specificaties

ISBN13:9789463385114
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:158
Druk:1
Verschijningsdatum:28-8-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

In Holland staat een huis, ja, ja... - 'Confronterend en perspectief biedend'
Louis Thorig | 20 september 2018
In Holland staat een huis is een vlot geschreven sleutelroman. Het huis lijkt solider dan het in feite is. De fundering is rot. In het huis wonen 233 verschillende groepen. De bewoners leven volkomen langs elkaar heen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In Holland staat een huis, ja, ja...