Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Scrum

Tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789491845444
10
Voormalig top 10Totaal 2 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Er is een revolutionaire nieuwe manier van werken die de wereld op stormachtige wijze verovert: Scrum. Managementgoeroe Jeff Sutherland ontwikkelde Scrum toen hij zag dat onze steeds complexere en snellere maatschappij vraagt om een andere manier van werken. In plaats van conventionele afdelingen met managers, gaat Scrum uit van hechte teams die in korte ‘sprints’ werken en zich steeds kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. De resultaten zijn fenomenaal: Scrum is inmiddels omarmd door bedrijven zoals Apple, Google, Facebook, Marktplaats, ING, Accenture en talloze internet-startups.

In ‘Scrum’ vertelt Sutherland niet alleen hoe zijn methode werkt, maar ook welke inzichten eraan ten grondslag liggen en hoe het ontstaan is. Hij legt onder andere uit waarom teams boven zichzelf uit kunnen stijgen, hoe onze perceptie van tijd werkt en waar onze behoefte aan controle vandaan komt. Aan de hand van meeslepende anekdotes over Sutherlands eigen ervaringen als gevechtspiloot, medisch wetenschapper en IT-ondernemer ontvouwt zich het fascinerende verhaal van deze baanbrekende methode.

Scrum wordt inmiddels overal ter wereld gebruikt om elk denkbaar project te managen: een raket bouwen, lesgeven aan leerlingen, een bruiloft plannen – of, zoals Sutherlands echtgenote het gebruikt, om manlief zijn klussen te laten afhandelen in het weekend. Want Scrum werkt voor alles.

Specificaties

ISBN13:9789491845444
Trefwoorden:projecten, teams, Scrum
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:17-12-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Scrum
Dick Bos | 9 april 2015
Gewoon een prettig boek om te lezen, ‘Scrum, tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd’ van Jeff Sutherland. Het boek voert je terug naar de oorsprong van Scrum en frist je geheugen weer even op. De samenvatting van de werkwijze op de laatste pagina’s is overzichtelijk en zet Scrum weer op je netvlies. Een goed geschreven boek, beetje Amerikaans, maar waard om te lezen.
Lees verder
recensie
Hoe scrum de wereld heeft veroverd
Jeroen Ansink | 21 januari 2015
Van Silicon Valley tot het Nederlandse onderwijsstelsel, overal lijken organisaties zich te bekeren tot Scrum, een raamwerk waarmee teams in de helft van de tijd hun productiviteit kunnen verdubbelen. In Scrum beschrijft grondlegger Jeff Sutherland hoe het zo snel heeft kunnen lopen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Jeff ‘Scrum’ Sutherland: ‘Twijfel kan dramatische gevolgen hebben’
Jeroen Ansink 25 september 2017 Zelfsturende teams, sprints, multidisciplinaire teamleden, projectmanagement op basis van observeren, oriënteren, beslissen, doen. De scrum-gedachte is inmiddels zo bekend dat ze bijna gewoongoed is geworden. 'Er zijn talloze ideeën op het gebied van agile, maar het gros heeft geen wetenschappelijke basis.'
interview
Jeff Sutherland: ‘Er zijn geen domme mensen, hooguit domme teams’
Jeroen Ansink 6 mei 2015 Projecten lopen bijna altijd vertraging op en blijven zelden binnen budget. Toch is zo’n uitkomst niet onvermijdelijk, zegt de Amerikaanse consultant Jeff Sutherland. In Scrum beschrijft hij hoe zelfsturende teams met verschuivend leiderschap zelfs de meest bureaucratische organisaties tot efficiënte prestatiemachines kunnen omvormen. ‘Specialisme remt teams af.’

Over Jeff Sutherland

Jeff Sutherland is de bedenker van Scrum en mede-auteur van het Agile Manifesto. Sutherland is opgeleid gevechtspiloot: hij ging meer dan honderd keer op missie naar Noord-Vietnam. Na elf jaar in het leger deed hij onderzoek naar kankercellen aan de University of Colorado School of Medicine, waarna hij betrokken raakte bij databeheer en IT-ontwikkelsystemen.

Andere boeken door Jeff Sutherland

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scrum