Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe ouder, hoe beter

Een geslaagd leven volgens neurowetenschappelijke inzichten

Paperback Nederlands 2020 9789492928986
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In 'Hoe ouder, hoe beter' leert de bekroonde bestsellerauteur en neurowetenschapper dr. Daniel J. Levitin ons anders na te denken over ouder worden.

Je levensstijl bepaalt de kwaliteit van je oude dag, en daar heb je zelf controle over. Levitin geeft talloze tips over wat je op elk moment in je leven kan doen om goed oud te worden op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Versnellen in plaats van vertragen, bijvoorbeeld, volgens de vijfentachtigjarige Jane Goodall, die nog steeds veldwerk in Tanzania doet. En met volle overgave opgaan in je bezigheden beschermt je tegen cognitieve achteruitgang en lichamelijke ziekten, volgens Paul Simon.

Ouder worden levert je voordeel op, in plaats van dat het tegen je werkt. Het is een levensfase als alle andere, waarin je gaven door jaren van oefening veel beter ontwikkeld zijn en die je nog altijd verder kan ontplooien. Hoe ouder, hoe beter is revolutionair in de manier waarop we denken over ouderdom, in een samenleving waarin de gemiddelde levensverwachting stijgt. Dit boek is meer dan een gids voor in iedere levensfase. Het is de ultieme sleutel naar geluk en gezondheid voor de rest van je leven.

Daniel J. Levitin is prijswinnend neurowetenschapper en auteur, maar ook muzikant en ex-platenproducer. Hij is emeritus hoogleraar in de psychologie en neurowetenschap aan McGill University, gastonderzoeker aan UC Berkeley. Hij is de auteur van vier internationale bestsellers, waaronder Een opgeruimde geest en Ons muzikale brein. Hij schrijft geregeld in The Wall Street Journal.

Specificaties

ISBN13:9789492928986
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:600
Druk:1
Verschijningsdatum:11-8-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

Hoe ouder, hoe beter - 'Verdient een rol in HR-beleid'
Peter de Roode | 19 januari 2021
Emeritus hoogleraar neurologie Daniel Levitin neemt het in Hoe ouder, hoe beter op voor de oudere. Hij rekent af met veel vooroordelen en probeert het beeld te herzien dat we als maatschappij en als organisaties van ouderen hebben.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
MEER Moois - De keuze van de redactie - Europa, ouder worden en peuters
Marjan Maandag 27 augustus 2020 Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Over Daniel Levitin

Daniel Levitin is professor psychologie, neurowetenschap en muziek aan de McGill University in Montreal. Voordat hij wetenschapper werd, werkte hij als muzikant en platenproducent met artiesten als Stevie Wonder en Grateful Dead. Zijn vorige boek Ons muzikale brein werd een wereldwijde bestseller en zijn boeken zijn in vele talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Levitin

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe ouder, hoe beter