Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Naar omstandigheden nogal slecht

een verhaal over burn-out en depressie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789045037288
Direct te downloaden

Samenvatting

Het leven van redacteur en schrijver Inger Boxsem wordt hardhandig onderuit gescho?eld door een burn­out en een langdurige depressie. Ze werpen haar met een smak op de bodem van haar gestel en van de sociaal­maatschappelijke ladder.

Tijdens haar ziekte en gesprek­ken met therapeuten, bedrijfsartsen en hoogleraren maakt ze stapels aantekeningen. Over de veeleisende televisiewereld waarin ze jaren werkte, haar goedgehumeurde maar chaotische gezin, haar opname in een kliniek, haar worsteling met antidepressiva, de ziekmakende bezoeken aan het UWV.

Haar zoektocht naar genezing en oplossingen voeren haar langs schuld, schaamte, begrip en onbegrip. Ziet haar omgeving wel hoe ziek ze is? Telt ze nog mee zonder carrière? Wordt ze ooit nog beter? En: is zij nou gek of is de hele maatschappij doorgedraaid? Want hoe raken in het gelukkigste land ter wereld 800.000 mensen aan de antidepressiva en evenzoveel in een burn­out? Inger onderzoekt, leest en praat.

Openhartig en met verbazingwekkende lichtheid schrijft ze over de zwaarste en zwartste tijd in haar leven. Naar omstandigheden nogal slecht is een aangrijpend en, eerlijk is eerlijk, vaak herkenbaar boek voor iedereen die alles uit het leven wil halen, maar er niet aan onderdoor wil gaan.

Specificaties

ISBN13:9789045037288
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:16-2-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

podcast
Rust is totaal verdwenen uit onze maatschappij
Karin de Zwaan 18 november 2021 Inger Boxsem werkte ooit als redacteur voor Sonja Barend, Pauw & Witteman en verschillende uitgeverijen. Na twee burn-outs en een depressie verdeelt ze nu haar tijd tussen schrijven, professioneel koken en beter worden. In haar boek Naar omstandigheden nogal slecht deelt ze haar (heel!) persoonlijke verhaal over die lastige periode. 

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Naar omstandigheden nogal slecht