Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Victor Steijger: ‘We kijken met een Euromastperspectief naar mensen’ interview
29 maart 2019 | Bas Hakker

Victor, Stephen en Erik Steijger schreven met Wendbaar werken alweer hun vijfde boek. Het is de opvolger van Top10 voor Topteams dat de drieling in 2015 al schreef samen met Corrien de Jongh. Hoe je het boek zou mogen omschrijven? Een trainingsboek voor de ‘totale mens’.

We treffen de drieling op het kantoor van Optimaal Talent in Oud Beijerland. Daar zijn de broers Victor en Stephen gevestigd met hun eigen trainingsbureau en Erik werkt in het bedrijfsleven. Ondanks dat het een drukke dag was, nemen de mannen rustig de tijd om te vertellen over hun nieuwe boek.

Waarom een nieuw boek?
Victor: Twee jaar geleden hebben tijdens een citytrip in Malaga een vitaliteitstest bedacht waarbij totale fitheid het uitgangspunt is. Die test is de basis geworden voor het boek, pas later hebben  we daar mensen bijgehaald en zijn we dat gaan aanscherpen waardoor het 6C-model ontstond. Hierin staat dat je fysiek, mentaal en geestelijk fit moet zijn, dat je bekwaam moet zijn in wat je doet, dat je een goede connectie met mensen moet hebben en dat je lichaam en geest ook in balans moeten zijn.

Het was dus een test om te onderzoeken of je een beetje gezond met werk omgaat? Of je mentaal en fysiek fit bent?
Victor: Het is breder dan die werkmuren, het gaat om vitaliteit, je werkgeluk, maar ook of je een beetje toekomstbestendig bent. We merkten dat alle modellen wel ergens terugkwamen, maar niet het totale plaatje. Dus ik zei tegen uitgeverij Boom toen ze vroegen of er al een opvolger was voor Topteams: dit gaat uit van het totale mensprincipe. In november 2015 bedachten we de test, in november 2017 het boek en nu komt hij uit.
Stephen: We zeggen wel eens op zijn Rotterdams: we kijken met een Euromastperspectief naar mensen. We dachten dat we niets toe te voegen hadden aan het vorige boek, maar dat bleek anders.
Erik: Ik was daar niet bij betrokken, maar ik moest wel direct aan Louis van Gaal denken die volgens de totale mensprincipe met zijn spelers omgaat. Hij keek ook naar de mentale en psychologische gezondheid van spelers en wij gaan nog iets verder; ook je financiën spelen bijvoorbeeld een rol. Alle puzzels kwamen samen.

Welk element voegen jullie toe ten opzichte van de bestaande literatuur over een duurzame loopbaan waar je nu veel over hoort?
Victor: Context, hierbij gaan we ervan uit dat je thuis ook in balans moet zijn om te kunnen presteren. We zijn gaan kijken welke elementen we allemaal in de praktijk tegenkwamen waarmee mensen aan de slag konden en kwamen dus tot zes dimensies. Daarna zijn we erover gaan lezen en zo zijn we het steeds meer gaan invullen.
Erik: Er wordt gewoon veel gevraagd van mensen. Je hebt anderhalf inkomen nodig om een huis te kopen, die smartphone vreet veel energie en we moeten altijd maar mee doen met alles. Daarvoor heb je in alle opzichten een gezond lijf nodig.

Hoe zorg je dat mensen een beetje gezond blijven? Jullie beschrijven een case van een man die ontslagen is en daarmee aan de slag moet.
Victor: Het is niet altijd meer, sneller en harder, maar het gaat om levensgeluk. Het mooie aan deze tijd is dat je het daar gewoon over mag hebben. Als je dat 20 jaar geleden had gedaan, kreeg je een schop van je baas bij wijze van spreken. Wij stellen een diagnose op basis van de 108 vragen en signaleren welke factoren op groen en rood staan. Dan kan je de tijd die je hebt heel goed besteden. Onze rol is dan om de vinger op de zere plek te leggen en dan komen ze wel in beweging. Zo trainden we bijvoorbeeld iemand die heel slecht scoorde op de C van conditie en zij ging in een loopgroep en viel enorm af. Dat kan leiden tot veel meer energie op je werk.
Erik: Bij mij werkte een vrouw die veel ziek was en zij bleek een man te hebben die ze moest verzorgen wat veel stress opleverde. Toen zijn we die 36 uur naar 32 uur gaan terugbrengen dus dan blijkt dat je verder moet kijken dan de werkvloer. Steeds vaker heb je het daar op werk ook over. Een burn-out kost hartstikke veel geld voor een bedrijf dus dat moet je altijd willen voorkomen.
Stephen: Je ziet steeds meer bewijs dat geluk leidt tot beter werken. Je bent 300 procent creatiever als je gelukkig bent, hebt minder ziekteverzuim. Dat zijn harde performancethema’s.

Welk element van de zes C’s was voor jullie de grote ontdekking?
Victor: Ik denk de C van connectie is waarin mindfulness een grote rol speelt. Het is de kracht van uit de ratrace blijven, in contact komen met jezelf en vooruit te komen door soms even rustiger te doen. Dat zit wel iets verder af van onze eigen opvoeding als kinderen uit een ondernemersgezin. Bij ons was het ook van: lat hoog leggen, doorzetten en niet zeuren dus wij hebben dat perspectief ook niet.
Erik: Ik las het boek van Jon Kabat-Zinn, de uitvinder van mindfulness en dan blijkt het heel wetenschappelijk verantwoord te zijn. Hij maakte heel duidelijk waarom de balans tussen lichaam en geest zo belangrijk is, daar was niets zweverigs aan.

Wat is de praktische vertaalslag van zijn visie?
Erik: Dat je tijd voor jezelf moet nemen om een dag verantwoord in te delen; rust inplannen, even wandelen en mediteren.

Even een klein stapje terug; dat gedoe over mindfulness past dus niet bij jullie achtergrond. Maar hoe merkte je dat je daar behoefte aan had?
Victor: Je kan tot diep in je dertigste veel van je lijf vragen, maar op een gegeven moment zegt je lijf ‘ho’. Dus ik kreeg last van rugpijn, kampte met overgewicht want ik had ’s avonds voor mijn gevoel recht om te eten na zo’n dag hard werken. Dat hadden we alle drie trouwens. Ik kwam kreupel uit de auto en nu gaat het wel goed. We hebben veel grenzen verlegd, ook door te laten zien hoe moeilijk het is.
Stephen: In feite waren we te eenzijdig bezig om dit drukke leven aan te kunnen. Ik denk dat onze generatie echt moest leren om met die mobiele telefoon om te gaan. Je hebt zo’n vol leven en dat kan je lijf niet aan. Daarom ga ik straks de sauna in.
Victor: Het boek komt dus ook uit onze praktijk, inmiddels ben ik 10 kilogram afgevallen en dat geeft een heel fijn gevoel. Je leert om soms even stil te staan in plaats van te blijven rennen.

Is het jullie ambitie geweest om mindfulness uit het zweverige te halen?
Erik: Jazeker, ik vind het ook een verrijking voor onszelf. Als je even gast terugneemt, heb je meer overzicht en dan ga je dingen beter zien.
Victor: Wij zijn vrij praktisch, economisch opgeleid ook en wij zijn er ook in gaan geloven. Laat ons maar die voortrekkersrol nemen. Het is juist zweverig als je dit zweverig noemt, het gaat wel over je lijf en het klopt gewoon. We gebruiken het nu ook in trainingen en het werkt gewoon goed.
Stephen: Ik was zelf ook kritisch en daardoor kan je mensen die hier komen ook meenemen. Wij zijn dit proces ook doorgegaan.

Topsporters hebben het vaak over focus en doelen stelen en ondernemers ook. Als je die mensen interviewt leer je dat dit niet altijd de ideale lijn is. Voor sommige mensen werkt het juist goed om ook andere dingen te doen.
Victor: We hebben dingen geleerd als: doen door niet te doen. Of niet streven, weet je hoe ingewikkeld dat is voor ons?
Erik: Waar ik vroeger een heel ingewikkeld managementvraagstuk had en direct ging analyseren, leg ik het nu even weg. Onbewust gaan je hersens ’s nachts aan de slag met dit probleem. Bewust iets wegleggen.

Victor, ga je hardlopen met een doel?
Victor: Jazeker, maar ik weet dat herstellen ook belangrijk is; rust is ook trainen. Wij gaan vier keer per jaar met elkaar naar de sauna dus we geloven er ook in. Dat kan je natuurlijk lastig aan een baas verkopen. Ik neem die rustmomenten ook steeds vaker in trainingen, je maakt een hoofd leeg.
Stephen: Net zoals we nu allemaal Office moeten beheersen is dat je over tien jaar helemaal mindfull moet zijn heel normaal, het is een basis skill om te overleven in de ratrace.

Haal je ook energie uit iets sociaals doen?
Stephen: Zeker, door een ander gelukkig te maken, maak je ook jezelf gelukkig. Ik coach wel eens mensen en zeg: doe vijf dingen waarmee je iemand gelukkig maakt. Daar knappen mensen echt van op.

Is Johan Cruijff nog steeds jullie held?
Victor: Je gaat de rol van Cruijff pas zien als hij er niet meer is. Ik weet nog goed dat Stephen vertelde dat hij was overleden…ik had echt geen zin in de dag meer. Het voelde alsof een familielid was overleden.
Stephen: De punt naar voren, dus altijd aanvallen, dat is Cruijff. Altijd vooruitspelen en dingen mooier maken. Mijn mooiste voetbalmoment was de WK-finale. Je haalt de bal op, borst vooruit en je laat zien waar je voorstaat. Daar zit alles in: niet bang zijn en aanvallen. Daarom is ons boek oranje.
Erik: Voor mij was het Cruijff-moment dat hij zei over het feit dat Oranje tegen de wereldkampioen moest in 1974: fijn hebben we die alvast gehad. Dat is anders denken.


Wendbaar werken - Doe een Wendbaarheidscheck preview
5 februari 2019 | Stephen Steijger

Hoe zorg je als organisatie of professional dat je geen kansen mist en toekomstbestendig bent? Hoe blijft een bedrijf succesvol en een individu tegelijkertijd blij, energiek en productief aan het werk tot zijn pensioen?

Wat heeft de coachee of professional daarvoor nodig? Dan is een doorwrochte wendbaarheidscheck iets voor jou. Viktor, Erik en Stephen Steijger schreven er een boek over dat in maart 2019 uitkomt. Een preview.

Schrijf het boek dat er nog niet was of dat je zelf had willen lezen als coach’, dat was de opdracht die we ons zelf mee gaven. En dat hebben we ook letterlijk zo ervaren, omdat wij in ons vakgebied een conceptuele standaard misten die recht deed aan het veelomvattende onderwerp en bij onze visie paste. Dat bracht ons er twee jaar geleden toe om een eigen wendbaarheidstest, de online Diamantwijze(r), te ontwikkelen en daar later dit boek over te schrijven.

De Diamantwijze(r) is een toetssteen waaraan je als coach of begeleider kunt aflezen hoe iemand ervoor staat met zijn inzetbaarheid, wendbaarheid en mentale en fysieke fitheid. De Diamantwijze(r) bestaat uit zes zogenaamde ‘C-facetten’ die een integraal perspectief opleveren op duurzame inzetbaarheid. De 6C-betekenissen die wij onderscheiden zijn:

1. Context: Grip op persoonlijke omstandigheden - Welke factoren in de omgeving en omstandigheden bepalen de wendbaarheid van jouw coachee?

2. Conditie: Vitamine-V voor het lijf - Welke rol speelt fysieke conditie bij wendbaarheid?

3. Complexie: De cruciale sleutels van jouw persoonlijkheid - Welke rol en hoe spelen persoonlijkheidskenmerken door bij wendbaarheid?

4. Convictie: De juiste mindset om te pieken - Welke rol en hoe spelen mentale kracht, overtuigingen en denkwereld door bij wendbaarheid?

5. Competentie: Zo blijf je vers en houdbaar - Welke rol spelen competenties, bekende en verborgen talenten bij wendbaarheid?

6. Connectie: Dieper contact met jezelf en je omgeving - Welke rol en hoe speelt mindfulness en zingeving bij wendbaarheid?

Hierbij schetsen wij een prachtig voorbeeld in de tennissport van Roger Federer die zijn wendbaarheid met de zes C-facetten doordacht geoptimaliseerd heeft.

Zwart wit gezegd een bejaarde in het toptennis, maar iedere kenner heeft ontzettend veel respect voor hem. Deze topsporter heeft zichzelf opnieuw uitgevonden aan het eind van zijn tennisloopbaan. Zijn zwakke plek was zijn backhand. Nadat hij zichzelf kritisch onder de loep nam en vanuit de ambitie om ook als dertiger aan de top te blijven (Conditie), besloot hij een andere backhand techniek aan te leren (Competentie). Ook ging hij dichter bij de baseline staan, waardoor hij ballen eerder raakt en meer rendement haalt uit zijn techniek (Competentie). Verder kiest hij ook om geen loodzware gravelseizoenen te doen in zijn jaarprogramma, waardoor hij de rest van het seizoen fitter is omdat hij weet dat het opladen op zijn 37e veel meer moeite kost (Conditie).

Het resultaat is dat Federer in de herfst van zijn sportcarrière meer geniet en gelukkiger is. Hij is meer met zichzelf in balans (Connectie). Hij gaat relaxter om met zijn persoonlijkheid en weet met zijn ervaring beter te relativeren (Complexie). Hij weet zich zeer goed op te peppen om de momenten van de waarheid. Kan zijn momenten daarin veel beter kiezen en daardoor in wedstrijden altijd wat extra’s brengen. Omdat hij ook weet dat hij er dan mentaal moet staan. En fris van geest zijn (Convictie). Hij ziet elke bal dan op zich en speelt meer vanuit het moment (Connectie). Punt voor punt. En neemt meer risico en kiest voor de aanval als dat nodig is. Als vader heeft hij geleerd een optimale balans te organiseren tussen werk en privé (Context).

King Roger staat, op het moment van schrijven, op eenzame hoogte met het recordaantal van 308 weken als nummer 1 van de wereld, 30 keer finalist in een grandslam eindstrijd en maar liefst 20 behaalde grandslamoverwinningen. Het is geen toeval dat hij zijn all-time Grandslam record steeds verder weet aan te scherpen. Hij is in de tennissport onmiskenbaar een levende legende. Kortom, FedExpress reinvented!

In Wendbaar werken leggen wij dit integrale concept over wendbaarheid en ook uit hoe coaches naar mensen en loopbanen kunnen kijken en hun duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en werkgeluk verder kunnen versterken. En om te voorkomen dat organisaties en mensen slechts door een sleutelgat naar hun grillige en bredere werkelijkheid kijken….

Erik Steijger heeft ruim 20 jaar managementfuncties vervuld en is nu werkzaam als commercieel directeur bij Geostick in Uithoorn. Viktor Steijger en Stephen Steijger zijn beiden medeoprichter, managing partner en talentontwikkelaar bij Optimaal Talent B.V. Ze zijn de auteurs van Wendbaar werken.

Viktor Steijger, Erik Steijger, Stephen Steijger
Wendbaar werken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden