Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kleur bekennen

Kleedkamergesprekken over leiderschap

Paperback Nederlands 2009 9789023245827
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In de 21ste eeuw worden hoge eisen gesteld aan leiderschap en het afleggen van verantwoording daarover. Door economische en maatschappelijke ontwikkelingen komen bestuurders tegenwoordig onder een vergrootglas te liggen en wordt het publieke fileermes gehanteerd. Leiderschap wordt flink op de proef gesteld.

Dit betekent dat u er als leider niet aan ontkomt om uzelf de maat te nemen. Duidelijk is dat u maar beter zelf verantwoording kunt nemen en afleggen voordat u ter verantwoording wordt geroepen. Hoe u dat kunt doen en welke meetlat u daarbij kunt hanteren, is het onderwerp van dit boek. Het bevat oefeningen en tips voor hoe u uw leiderschapsstijl kunt analyseren en veranderen.

Met dit boek willen de auteurs ingrediënten aanreiken voor een plan dat u verder leidt naar succesvol en effectief leiderschap. Het ontwikkelen van goed leiderschap is hard werken: uzelf er voortdurend van bewust zijn dat uw gedrag er het meeste toe doet, en het besef dat alleen uzelf het belangrijkste instrument bent voor wat u wilt bereiken.

'Kleur bekennen' is vooral praktijkgericht en bevat herkenbare beschrijvingen van ervaringen van leidinggevenden, naast wetenschappelijke inzichten aan de hand van leiderschapsliteratuur. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, schreef het Woord vooraf.

Specificaties

ISBN13:9789023245827
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:178
Druk:1
Verschijningsdatum:27-11-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (3)

recensie
Kleur bekennen
Peter Bosma | 7 juni 2010
In mijn werk als leidinggevende kom ik dagelijks tegen dat er een beroep gedaan wordt op mijn kennis en vaardigheden. Leiderschap is denk ik te ontwikkelen, en dat zorgt ervoor dat ik in ruime mate interesse heb in literatuur met betrekking tot het onderwerp. In 'Kleur bekennen' hoop ik antwoorden te vinden op de vraag hoe leidinggeven beter kan. Hoe lastig dat wellicht ook is.
Lees verder
recensie
Zelfreflectie met kans op kleurenblindheid
Ronald Buitenhuis | 27 januari 2010
Rinnooy Kan schrijft in het voorwoord van het boek Kleur bekennen (‘Kleedkamergesprekken over leiderschap’) dat de ‘tijd dringt’. We moeten een ander soort leiderschap gaan uitoefenen om de problemen van deze tijd te tackelen. Denk niet rood, denk niet groen, denk blauw!
Lees verder
recensie
Kleur bekennen
Arie Buvens | 22 januari 2010
De eerste tien jaar van de 21ste eeuw hebben duidelijk gemaakt dat de recepten van de 20ste eeuw de problemen niet kunnen oplossen. Er zijn nieuwe concepten nodig; vooral voor leiderschap. 'Kleur bekennen' past op de stapel boeken over leiderschap. Paul Ansems en Jan Moen voegen aan de bekende boodschap nog een kleurendimensie toe.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
1
2
0
1
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Jan Moen: ‘Leiderschap kun je leren’
Linda Huijsmans 2 februari 2010 Bij geen enkele beroepsgroep is het verschil tussen zelfbeeld en het beeld dat anderen van hen hebben zo groot als onder leidinggevenden, meent Jan Moen. En dat verschil is het grootst als het om essentiële leiderschapskwaliteiten gaat als openheid, communicatievaardigheden en toegankelijkheid. Persoonlijke eigenschappen dus, waar leiders veel te weinig aandacht aan besteden. ‘Wat meer zelfreflectie zou van veel managers een blauwe leider maken, in plaats van een groene of een rode’, zegt Jan Moen in Kleur bekennen.

Over Paul Ansems

Paul Ansems is eigenaar van Onyx4People, executive assessments. Deze assessments brengen de gelaagd van gedrag in beeld en geven zo diepgaand inzicht in wat de talenten en intrinsieke drijfveren van de deelnemer zijn, en ook welke mogelijke valkuilen er nog verborgen kunnen liggen. Dit draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en verbeterde teamperformance. Ze worden gebruikt bij zelfevaluaties van teams en coaching.  Paul schreef samen met Rieteke Nijhof daar het boek "De Kunst van Zelfreflectie" over.  Paul Ansems is opgeleid als socioloog en bedrijfskundige. Was consultancy partner bij een big four firma, interimmanager en bestuursvoorzitter in ziekenhuizen. Parallel hieraan toezichthouder en commissaris in culturele, commerciële en zorgorganisaties, leiderschapscoach en loopbaan counselor. Hij gaf les aan universiteiten, hoge scholen en invitational programma’s voor bestuurders over leiderschap, waar hij samen met prof. dr. Jan Moen ook verschillende boeken over publiceerde. 

Andere boeken door Paul Ansems

Over Jan Moen

Jan Moen is als hoogleraar Management en Organisatie in de gezondheidszorg werkzaam aan de Universiteit van Tilburg (TRANZO). Zijn onderzoeksactiviteiten hebben betrekking op de succes- en faalfactoren van directeuren, op leiderschapsontwikkeling en op sturing van professionele organisaties. Verder is hij bijna 25 jaar parttime als zelfstandig gevestigd organisatieadviseur werkzaam.

Andere boeken door Jan Moen

Inhoudsopgave

1 Inleiding
2 Leiderschap in de schijnwerpers
3 De kleur van leiderschap
4 Inspiratiebron van andere auteurs
5 Leiderschapsdimensies ontrafeld
6 De mentale kaart voor leiderschap
7 Cultuur en leiderschap
8 Kleedkamergesprekken
9 Wanneer van baan veranderen?
10 Op weg naar effectief gedrag: tien leiderschapstips

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kleur bekennen