Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Stop het zwijgen

Adviezen voor het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag in organisaties

Paperback Nederlands 2023 9789024458950
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑11‑2023
24,95

Samenvatting

1,7 miljoen werknemers in Nederland krijgen jaarlijks te maken met integriteitsschendingen of ongewenst gedrag. In iedere organisatie komt het voor. Grote, spraakmakende schandalen, zoals The Voice geven dit probleem steeds meer bekendheid. Veel organisaties worstelen echter met de vraag hoe ze het best met dit onderwerp kunnen omgaan.

In Stop het zwijgen schetsen expert in grensoverschrijdend gedrag Karin Bosman en reputatiestrateeg Frank Peters een praktische marsroute om een sociaal veilige werkomgeving te creëren. Bovenal laten ze zien hoe je daadkrachtig omgaat met situaties waarin het toch misgaat. Het boek geeft organisaties de kennis en het handelingsrepertoire om het zwijgen over dit lastige onderwerp te kunnen doorbreken. Dat helpt de gevolgschade van grensoverschrijdend gedrag – arbeidsstress – te verminderen. En hoe wrang ook, de kostenpost voor werkgevers van ruim 3 miljard euro op jaarbasis te reduceren.

Voor ondernemers, bestuurders en hr-professionals die actief met het onderwerp grensoverschrijdend gedrag aan de slag willen en tot verbetering willen komen in hun eigen organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789024458950
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Karin Bosman

Karin Bosman is oprichter van Report App en ervaringsdeskundige. Ze helpt organisaties een blijvende impact te realiseren voor een gezonde en veilige werkplek.

Andere boeken door Karin Bosman

Over Frank Peters

Frank Peters is oprichter en mede-eigenaar van VIRTUS Communications (2014). Daarvoor gaf hij bijna 19 jaar leiding aan de Nederlandse vestiging van het internationale PR-netwerk Porter Novelli. Hij zit ruim 30 jaar in het communicatievak en zijn specialismen zijn reputatiemanagement, issuemanagement en crisiscommunicatie. Vanuit zijn bureau VIRTUS Communications geeft Frank strategisch advies aan opdrachtgevers in het bedrijfsleven, non-profit en de overheid. Daarnaast adviseert hij individuele bestuurders en family offices. Frank is onder meer lid van de raad van advies van SWOCC (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie) van de Universiteit van Amsterdam en voormalig bestuurslid van SIRE (Stichting Ideële Reclame) en de Beroepsvereniging voor Communicatie (Logeion). Frank doceert op zijn vakgebied aan een aantal universiteiten en business schools in binnen- en buitenland. Eerder verschenen van hem de boeken Reputatie onder druk, What are they saying about you?, Mediatraining voor iedereen, Crisiscommunicatie voor iedereen, Reputatiemanagement voor iedereen, Spanning rond de boardroom samen met Eric Heres, Het Juiste Doen als Niemand Kijkt en Van Winst naar Waarde.

Andere boeken door Frank Peters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stop het zwijgen