Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het onbehagen in de democratie

Denken in tijden van crisis

Paperback Nederlands 2023 9789025911638
Nog niet verschenen, verwacht op 31‑05‑2023
24,99

Samenvatting

Het onbehagen in de democratie is een compleet herziene editie van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel. Hij constateerde in de jaren 90 al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm.

Een kwart eeuw later heeft Sandel zijn visionaire werk geactualiseerd. Hij laat zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van onze tijd.

Over 'De tirannie van verdienste':
De problemen die filosoof Michael J. Sandel aansnijdt in zijn boek zijn complex, maar de boodschap is helder: de elite moet ophouden zich verheven te voelen boven de rest. Want succes is niet altijd een kwestie van verdienste. - De Volkskrant

Zonder op zijn hurken te gaan zitten, analyseert Sandel haarscherp de enorme kloven in westerse samenlevingen. - Trouw (vijf sterren)

Specificaties

ISBN13:9789025911638
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Uitgever:Ten Have
Druk:1
Verschijningsdatum:31-5-2023
ISSN:

Over Michael Sandel

Michael Sandel is the Anne T. and Robert M. Bass Professor of Government at the University of Harvard. Sandel's legendary 'Justice' course is one of the most popular and influential at Harvard. Sandel is the author of many books and has previously written for the Atlantic Monthly, the New Republic and the New York Times. He was the 2009 BBC Reith Lecturer.

Andere boeken door Michael Sandel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het onbehagen in de democratie