Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oplossingsgerichte vragen

Paperback Nederlands 2025 9789043043137
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 846Hoogste positie: 86
Nog niet verschenen, verwacht op 07‑02‑2025
42,95

Samenvatting

Banninks bestseller Oplossingsgerichte vragen: Handboek oplossingsgerichte gespreksvoering heeft als doel gespreksvoering simpel en positief te maken in de (geestelijke) gezondheidszorg, het onderwijs, management, leidinggeven, coaching en mediation. Het beoogt cliënten te helpen een nieuw en beter leven op te bouwen.
Oplossingsgerichte gespreksvoering draait om het vinden van dat wat voor deze cliënt op dit moment in deze context werkt. Cliënten worden uitgenodigd anders te denken, hun gewenste toekomst te beschrijven, positieve verschillen op te merken en vooruitgang te boeken. Dit wordt gemakkelijk gemaakt door het stellen van oplossingsgerichte vragen: de kern van oplossingsgericht werken.
Deze vierde editie is compacter dan de vorige edities en geschikter voor zowel studenten als professionals. Het gehele boek is herzien en alle 1001 oplossingsgerichte vragen zijn nog eens nauwgezet bekeken en soms gewijzigd of aangevuld. Daarnaast is het hoofdstuk over oplossingsgerichte therapie als vorm van cognitieve gedragstherapie komen te vervallen – over dat onderwerp heeft Bannink het boek Positieve cognitieve gedragstherapie geschreven, dat als vervanging kan dienen. Ten slotte is op veler verzoek een hoofdstuk toegevoegd met 31 veelgestelde vragen en mogelijke antwoorden daarop.
Oplossingsgerichte vragen is zowel bestemd voor studenten en cursisten die zich willen bekwamen in de oplossingsgerichte gespreksvoering als voor professionals die hun arsenaal aan oplossingsgerichte vaardigheden willen opfrissen of uitbreiden. Het boek wil hen uitnodigen de focus te verleggen van het repareren wat er mis is, naar het bouwen aan wat er goed gaat. Het wil tevens laten zien dat hun werk vaak niet alleen beter en sneller, maar ook lichter en leuker kan.
Fredrike Bannink is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog specialist en jurist. Ze heeft een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam. Bannink is docent en supervisor van onder andere de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en docent postacademisch onderwijs. Ze is een internationaal keynote speaker, trainer en auteur van veertig boeken.
www.fredrikebannink.com

Specificaties

ISBN13:9789043043137
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:5
Verschijningsdatum:7-2-2025
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Oplossingsgerichte vragen - Handboek oplossingsgerichte gespreksvoering
Erna van der Weerd | 10 maart 2017
Frederike Bannink is er met Oplossingsgerichte vragen in geslaagd om vanuit haar ruime praktijk ervaring als klinisch psycholoog een boek te schrijven dat helpt om in allerlei situaties de focus op een positievere toekomst te richten.
Lees verder

Over Fredrike Bannink

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog.

Andere boeken door Fredrike Bannink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oplossingsgerichte vragen