Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Ter observatie

Grip op de zorg in 44 praktijkverhalen

Paperback Nederlands 2021 9789047014867
Verkooppositie 513
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑02‑2021
22,50

Samenvatting

Wie met een helikopterview naar de Nederlandse ziekenhuizen kijkt, ziet een sector die kraakt en piept in zijn voegen. Arbeidskrapte, ketenzorg, vergrijzing en regeldruk – door de vele schijnbaar onoplosbare vraagstukken zit iedereen in een spagaat. In deze persoonlijke verhalenbundel vertelt Kjeld Aij, voorheen directielid bij Amsterdam umc en nu bij Erasmus mc, hoe hij zelf met vallen en opstaan omgaat met de complexiteit binnen de zorg.

Hij legt de gang van zaken in het ziekenhuis als het ware onder de scan. Aij stelt geen diagnose en raadt geen behandeling aan. Wel laat hij aan de hand van zijn eigen ervaringen zien hoe bestuurders, leidinggevenden en zorgprofessionals wel degelijk iets kunnen doen om de lastige omstandigheden te verzachten. Het enige wat zij nodig hebben is de moed om uit te dokteren wat werkt en wat niet. Slagvaardigheid, inventiviteit, constructief samenwerken, veranderkracht en zorgvuldig waarnemen vormen de rode draad in de observaties van Aij.

Specificaties

ISBN13:9789047014867
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:17-2-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Kjeld Aij

dr. Kjeld Aij is verpleegkundige en bedrijfskundige en ruim achttien jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij gaf uitvoering aan diverse projecten op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en nam onder meer het initiatief om het lean denken en werken in de operatiekamers te introduceren. Kjeld heeft een Master Black Belt aan de Technische Universiteit in Barcelona en behaalde zijn MBA aan de Business School Nederland, waarvoor hij onderzoek deed naar leiderschap en succesvol veranderen in organisaties, in het bijzonder naar de rol van het middenkader. Sinds 2015 is hij Directeur bedrijfsvoering van de Divisie Acute Zorg bij Amsterdam UMC (voorheen VUmc en AMC) waar hij voorheen hoofd Anesthesiologie & Operatieve Zorg was. In 2010 werd hij aangesteld als onderzoekslid van het Lean Healthcare Research Consortium van de Stanford University in San Francisco (VS). Sinds 2013 is hij eveneens lid van het Center for Lean Healthcare Research van The Ohio State University en het Fisher College of Business in de VS. In 2015 promoveerde hij op de rol van leiderschapsgedrag bij een succesvolle en duurzame toepassing van lean principes in ziekenhuizen. Hij is verbonden aan Lean in de Zorg netwerk (Lidz) en publiceert regelmatig over lean. Samen met Bas Lohman schreef hij eerder het boek L2 zorg. Lean leiderschap in de praktijk.

Andere boeken door Kjeld Aij

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ter observatie