Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat nu? De inrichting van je verdere loopbaan

Gebonden Nederlands 2009 9789055946969
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het boek 'Wat nu?' is er om u te helpen als u uw eigen werk en loopbaan anders wilt inrichten. Dit kan voortvloeien uit het verlies van uw baan en hier gaat het boek ook uitgebreid op in. Het kan echter ook een kwestie zijn van het gevoel dat er iets schort aan uw huidige werk. Een gevoel dat nogal eens opdoemt in het midden van uw leven. Meer gaan doen wat u het liefste doet en waarin u waarschijnlijk ook het beste bent, daar gaat het om in dit boek. Het boek stelt u in staat uzelf naar ander werk of een andere zinvolle tijdsbesteding te leiden.

Wie bent u eigenlijk, wat wilt u nu werkelijk en wat houdt u tegen? Wat zou u nodig hebben om gelukkig te zijn? Misschien stuit u op onaangename waarheden, misschien leidt het zelfs tot radicale veranderingen in uw leven, misschien ook wilt u toch het liefst uw huidige leven voortzetten en verder ontwikkelen, maar dan met meer aandacht en plezier. Ook goed. Hoe dan ook, het gaat hier om een kans. Waarom zou u er niet alles uit halen wat er inzit?

Specificaties

ISBN13:9789055946969
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:399
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:17-12-2009
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (2)

Wat nu? De inrichting van je verdere loopbaan
Peter de Roode | 30 november 2010
Met dit boek kijk je zowel terug als vooruit in je leven, waarbij de lezer probeert een antwoord te vinden op de vraag welke kant hij op moet met zijn loopbaan. In 'Wat nu? De inrichting van je verdere loopbaan' beschrijft Marc Schabracq wat deelnemers leren in een bestaande tweedaagse cursus als ze geconfronteerd worden met baanverlies. Een onderwerp dat (helaas) steeds actueler wordt als gevolg van de vele reorganisaties en bezuinigingen. Een prachtig boek om te lezen, waar elke werknemer zijn voordeel mee kan doen.
Lees verder
Wat nu?
Pierre Spaninks | 1 februari 2010
Een boek om je te helpen als je je eigen werk en je loopbaan anders wilt inrichten. Dat is wat psycholoog Marc Schabracq wilde maken - en dat is hem gelukt ook. De kracht van Wat nu? De inrichting van je verdere loopbaan zit hem in een zeldzame combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische ervaring.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Marc Schabracq: ‘Alles waar je niet aan dood gaat, maakt je sterker’
Pierre Spaninks 25 augustus 2010 Een handleiding om gelukkig te worden, wil Marc Schabracq zijn boek ‘Wat nu?’ niet noemen. Hij ziet het eerder als een uitnodiging om je leven en jezelf onder de loep te nemen. ‘Wie ben je eigenlijk, wat wil je nu werkelijk, en wat houdt je tegen? Wat zou je nodig hebben om gelukkig te zijn?’

Over Marc Schabracq

Dr. Marc J. Schabracq (1949, Amsterdam) heeft als organisatieadviseur in vele organisaties gewerkt aan de menselijke factor. Vanaf 1973 tot 2008 was hij verbonden aan de UvA, achtereenvolgens bij klinische psychologie, het Gesprekspracticum en arbeids- en gezondheidspsychologie. Hij heeft meer dan 20 boeken en meer dan 100 artikelen en hoofdstukken over psychologie op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij drie romans en een verhalenbundel geschreven.

Andere boeken door Marc Schabracq

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Redenen en aanleidingen
2. Het verlies van je baan
3. Willen, mogen, kunnen, moeten
4. Jouw verdere loopbaan en leven voorbereiden
5. Experimenteren, kiezen en je herverbinden
6. Wat is stress?
7. Jeugd
8. Enneagram: de motieven
9. Rijpheid
10. Technieken voor zelfkennis
11. Technieken om effectiever te kunnen handelen
12. Stressmanagement

Ten slotte
Noten
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat nu? De inrichting van je verdere loopbaan