Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vandaag doen wat morgen nodig is

Ruimte maken voor sprongsgewijze organisatieverandering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789089652072
Voormalig top 100Totaal 18 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe leren we om organisatieverandering te associëren met vrolijke begrippen als avontuurlijk, plezierig en inspirerend? Dit boek pleit voor het rigoureus opschudden van verouderd denken over organiseren en leidinggeven. Verontrustend voor de zich veilig wanende elite, hoopgevend voor alle talent dat zich nu ingeperkt voelt in het creëren van vruchtbare en vertrouwenwekkende werkrelaties. Dit talent heeft per direct ruimte nodig om te kunnen bewegen, te experimenteren en alle energie te richten op de steeds veeleisender klant.

Daarom gaat het hier over meters maken, doorbraken realiseren, geestverwanten samenbrengen en met minder inzet van uren veel meer bereiken. Alles wordt dan lichter, leniger en betekenisvoller. Bij zelfgekozen ontwikkeling is er namelijk geen sprake van weerstand. Die piept alleen op bij opgelegde verandering.

Door zelf te doen wat morgen nodig is en u te concentreren op sprongsgewijze, kleinschalige doorbraakexperimenten, wordt u positief besmettelijk voor uw omgeving en ontstaat er een inktvlekwerking. De beloning: het gevoel dat u zinvol werk doet waarbij u trouw blijft aan uw eigen keuzes, en een organisatie waarin u samen met anderen zonder onzinactiviteiten het leven van alle betrokkenen gelukkiger maakt.

Specificaties

ISBN13:9789089652072
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:6-2-2014
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Vandaag doen wat morgen nodig is
Dick Bos | 24 juli 2014
‘Vandaag doen wat morgen nodig is’, dat is de pakkende titel van het boek van Rob Fijlstra waarmee hij aandacht wil besteden aan het ‘ruimte maken voor sprongsgewijze organisatieverandering.’ Het huidige tijdgewricht vraagt om actieve verandering, want stilstaan is dodelijk. Een aardig boek om te lezen, naar mijn mening echter geen pageturner.
Lees verder
recensie
Vandaag doen wat morgen nodig is
Nico Jong | 26 mei 2014
In onze economie zit al langdurig geen beweging en er is steeds minder sprake van dienstbaarheid en durf. Het aantal fraudegevallen neemt schrikbarend toe. Wij lijken te kampen met een mentale energiecrisis, veroorzaakt door een gebrek aan gemeenschapszin, verbeeldingskracht, realiteitszin en moed.
Lees verder
recensie
Laat medewerkers zelf denken en sturen
Paul Groothengel | 12 mei 2014
Met zijn boek Vandaag doen wat morgen nodig is beoogt consultant Rob Fijlstra het verouderde denken over organiseren en leidinggeven rigoureus op te schudden. En daar slaagt hij heel behoorlijk in.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
14 stemmen
14
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Rob Fijlstra: ‘Door anders te kijken, ga je meer zien’
Paul Groothengel 2 april 2014 Met zijn boek Vandaag doen wat morgen nodig is geeft consultant Rob Fijlstra bestuurlijk Nederland er flink van langs. Hij pleit voor het rigoureus opschudden van verouderd denken over organiseren en leidinggeven. De bestuurlijke elite moet veranderen, of plaatsmaken voor jonge talenten. Hoe eerder, hoe beter.

Over Rob Fijlstra

Organisatie activist: frisdenker, status-quo uitdager, prestatieaanjager en potentieel ontsluiter. Na de middelbare school, sociale academie en voortgezette opleiding kreeg zijn beroepsmatige pad vorm door zijn hart te volgen en telkens niet te kiezen voor de gemakkelijkste weg. Zo leverde de erkenning als dienstweigeraar hem een baan op binnen de organisatieafdeling van de Universiteit van Amsterdam, met fantastische collega’s die hem het vak van organisatieadviseur leerde. Na vier jaar belandde hij bij de Postgiro RPS Gemeentegiro, met als mazzel dat er veel inzichten over cultuurverandering en organisatieontwikkeling op zijn pad kwamen. Na 13 jaar en verschillende leidinggevende rollen was het in 1990 tijd om op eigen benen te gaan staan. Dus sloot Rob zich als partner aan bij AVOP (Adviesgroep voor Organisatie Psychologie). Om van daaruit DGA te worden van de maatschap FijlstraWullings te Amstelveen. Rob is nu (certified) management consultant, intervisie begeleider, klankbord en begeleider van werkconferenties. Hij is tevens een energiek, uitdagend en veelgevraagd spreker. Rob is altijd op zoek naar ongebruikt potentieel met als motto ‘anders kijken, meer zien’. Zijn startvraag is dikwijls: ‘what’s really crying out for change here?’

Andere boeken door Rob Fijlstra

Inhoudsopgave

1. Waarom juist dit boek?

Vandaag
2. Ruimte maken voor vernieuwing
3. Breuklijnpijn en ander ongerief
4. Omgaan met raar gedrag

Wending
5. De stille kracht van authenticiteit en vertrouwen

Morgen
6. Anders kijken, meer zien
7. Ieders talent telt!
8. elkaar in scoringspositie brengen
9. Een kwestie van boerenverstand
10. Integraal vernieuwen
11. Waarderend saneren
12. Just do it

Slotoverdenking
Boeken die inspireren om vandaag te doen wat morgen nodig is

Bijlage 1: Inspiratiebronnen
Bijlage 2: Spiegels: is mijn organisatie ieders vertrouwen waard?
Bijlage 3: Spiegel: hoe verbonden ben ik zelf?
Bijlage 4: Uitdagende vragen voor zelfonderzoek en teambuilding
Bijlage 5: Samenvatting op een A3

Over de auteur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vandaag doen wat morgen nodig is