Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Filantropie terug naar de tekentafel

Een toekomstagenda voor fondsen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789462498631
Direct te downloaden

Samenvatting

Filantropie speelt een steeds belangrijker rol in het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, maar zijn de ontwikkelingen en trends in deze richting, voordat Covid-19 uitbrak, nog steeds relevant als de pandemie voorbij is? Heeft die crisis juist geleid tot geheel nieuwe ontwikkelingen en beklijven ze dan ook? Kunnen filantropische organisaties de recente ontwikkelingen omzetten in nieuwe trends?

Dit zijn vragen waar niet alleen filantropen, foundations, impactfondsen, family offices en goede doelenorganisaties, maar ook beleidsmakers bij de overheid, banken en adviseurs niet meer omheen kunnen. De toekomst is echter geen verlenging van het verleden. De resetknop moet worden ingedrukt en op vitale onderdelen moet de filantropie terug naar de tekentafel.

Dit boek is een belangrijk hulpmiddel voor iedereen die bij filantropie in brede zin betrokken is. Het boek richt zich daarbij ook op de toezichthouders en bestuurders: zij hebben de fiduciaire verantwoordelijkheid om te bepalen in welke richting onze filantropie koerst.

Specificaties

ISBN13:9789462498631
Trefwoorden:filantropie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Filantropie terug naar de tekentafel - ‘Bevat veel praktische tips’
Louis Thorig | 28 november 2022
Filantropie is het kroonjuweel in ons maatschappelijk middenveld. Maar zelfreflectie en introspectie zijn niet altijd de sterkste punten geweest in de wereld van filantropische fondsen, schrijft Rien van Gendt in ‘Filantropie terug naar de tekentafel’. Daarin moet echt verandering komen. Hij pleit voor continue zelfreflectie bij filantropische instellingen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Filantropie terug naar de tekentafel