Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Systeem-Geïnspireerd Leiderschap

Hoe je collectieve wijsheid kunt aanboren om in te spelen op veranderingen, wendbaarheid te vergroten en samenwerking te bevorderen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789462723788
10
Voormalig top 10Totaal 12 dagen
Voormalig top 100Totaal 46 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Dat de traditionele, hiërarchische ‘alwetende’ leider is niet zo effectief meer is in deze tijd is bekend. De kennis, inzichten en emoties van je team en misschien zelfs van de organisatie als geheel zijn onmisbaar voor het uitzetten van de koers: we hebben immers al onze gezamenlijke wijsheid nodig om te kunnen navigeren in onze veranderlijke en kennisintensieve omgeving.

Sturen zonder een hechte verbinding met het systeem, het geheel van mensen dat je omringt, leidt tot suboptimale besluiten en bovendien tot stress, druk en angst bij de medewerkers. Systeem-geïnspireerd leiderschap biedt een vernieuwende en frisse aanpak die het mogelijk maakt om te leiden in betekenisvolle samenwerking met je omgeving.

Maak gebruik van de kracht van de collectieve wijsheid
Deze aanpak helpt je om gebruik te maken van de collectieve wijsheid van de organisatie. In plaats van oplossingen te forceren die los staan van hun context creëer je met deze manier van leidinggeven een omgeving waarin antwoorden op natuurlijke wijze ontstaan. De synergetische kracht van het systeem helpt je om barrières te overwinnen en de weg vrij te maken voor groei en innovatie.

Luisteren naar de wijsheid van het hele systeem geeft je:
- Duurzame resultaten
- Betrokken en empowerde teamleden
- Meer wendbaarheid en vermogen om in te spelen op veranderingen
- Verhoogd zelfvertrouwen en zelfbewustzijn
- Minder stress en overweldiging voor iedereen
- Een wij-cultuur, gericht op samenwerking

Maak je klaar om te leiden als nooit tevoren: Systeem-geïnspireerd leiderschap is jouw routekaart voor gezamenlijke groei en verandering, leidend naar succes voor medewerkers, teams én de hele organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789462723788
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Systeem geïnspireerd leiderschap - ‘Geloofwaardig en concreet’
Hans de Witte-van Mierle | 29 maart 2023
Denken over leiderschap gaat een nieuwe fase in, met principes uit het systemisch gedachtegoed. In ‘Systeem geïnspireerd leiderschap’ zetten Frank uit de Weerd en Marita Fridjhon de stap naar toepassing.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Conflicten bevatten waardevolle informatie
Jeroen Ansink 19 mei 2023 Hiërarchisch ingestelde leiders zijn slecht toegerust voor het huidige ondernemingsklimaat, zegt bedrijfsadviseur Frank uit de Weerd in ‘Systeem-geïnspireerd leiderschap’. Hij pleit voor een holistische aanpak die rekening houdt met alle stemmen in de organisatie. ‘Iedereen heeft gelijk – gedeeltelijk.’ 

Over Frank uit de Weerd

Frank Uit de Weerd is een organisatiepsycholoog en een vertrouwd klankbord en coach voor leiders, teams en organisaties. Hij bouwt op meer dan vijfentwintig jaar ervaring in een grote, corporate organisatie (Shell), waar hij een internationale carrière in Human Resources maakte en werd ingezet in een rijk palet aan banen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België, Gabon en Maleisië. Sinds 2015 werkt Frank als sparringpartner en coach voor leiders, teams en organisaties. Hij is een inspirerend spreker en coauteur van het boek ‘Leidinggeven aan Innovatie’ en van het artikel ‘Leadership 4.0: A review of the thinking’.

Andere boeken door Frank uit de Weerd

Over Marita Fridjhon

Marita Fridjhon is geboren in Zuid-Afrika en woonachtig in de VS. Ze heeft een academische achtergrond met diploma’s in medisch en psychiatrisch maatschappelijk werk en gezinssysteemtherapie. Het opgroeien in het Zuid-Afrika tijdens het apartheidsregime en het werken als faculteitslid aan de Universiteit van Kaapstad hebben haar diepgaand beïnvloed en de basis gelegd voor haar onderzoek naar systeemverandering. Dat werd de drijfveer om zich te gaan richten op intercultureel onderzoek, waaronder twee jaar op de Amazonerivier en werk in Brazilië, Peru, Columbia, Brits-West-Indië en Puerto Rico. Samen met haar partner, Faith Fuller, richtte zij het internationale trainings- en adviesbureau CRR Global op, waar ze nu de rol van CEO bekleedt. Marita is een veelgevraagd wereldwijd spreker en is de hoofdauteur van het artikel ‘Relationship Systems Intelligence: Transforming the face of leadership’ en coauteur van het boek Creating Intelligent Teams.

Andere boeken door Marita Fridjhon

Inhoudsopgave

VOORWOORD
INLEIDING
HOE DIT BOEK TE GEBRUIKEN

1. Opkomst van een Nieuw Leiderschapsmodel
2. Wat is Systeem Geïnspireerd Leiderschap?
3. Relatiesystemen en Relatiesysteem Intelligentie
4. De Doe-kant van Systeem Geïnspireerd Leiderschap: Het S-IB-O-E-V Model
5. Doen — Zien, Horen en Voelen van het Systeem
6. Doen — Scheppen van Intentionele en Bewuste Relaties
7. Doen — Het Systeem aan Zichzelf Onthullen
8. Doen — Werken met Conflict om Emergentie te Faciliteren
9. Doen — Co-creëren van Systeem Geïnspireerde Veiligheid
10. De Zijnskant van Systeem Geïnspireerd Leiderschap
11. Implementeren van Systeem Geïnspireerd Leiderschap

Afsluitende Gedachten

WOORDENLIJST
BIJLAGEN
LITERATUURLIJST
DANKWOORD
OVER DE AUTEURS
BONUSPAGINA

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Systeem-Geïnspireerd Leiderschap