Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontmanagen voor managers

Elke dag werken aan je eigen overbodigheid

Gebonden Nederlands 2015 9789462760714
EvergreenTotaal 380 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De rol van de manager ligt onder vuur. We zien allerlei nieuwe, bevlogen en wendbare organisatievormen met minder management ontstaan. Wat betekent dat voor jou, de manager? Aan de hand van zijn eigen persoonlijke ervaringen en ontdekkingstocht van manager naar ontmanager geeft Thom Verheggen je nieuwe inzichten in je eigen rol. Zodat je klaar bent voor de toekomst die al begonnen is. Bevlogen en wendbaar.

Dit boek gaat niet óver de manager of over organisaties in het algemeen, maar is geschreven dóór een manager, vóór de manager. Met mensen ‘boven’ je en ‘onder’ je. Bij wie het piept en kraakt. Wat is er voor jou aan het veranderen? Hoe geef je daar zelf richting aan? Welke vreemde patronen hebben we allemaal aangeleerd? Welke zijn zinloos en hoe kun je ze doorbreken? Wat zijn alternatieven? Hoe werk je aan je eigen overbodigheid en waarom zou je dat doen? En uiteindelijk: (Bijna) niks meer te managen, wat nu, wie ben je echt?

"Waar de uitzending van VPRO’s Tegenlicht liet zien hoe het bedrijven vergaat die daadwerkelijk zijn ‘ontmanaged’, geeft ‘Ontmanagen voor managers’ antwoord op de prangende vraag wat managers zélf kunnen doen (en laten!) in deze onmiskenbare maatschappelijke ontwikkeling. Thom Verheggen heeft een boek geschreven waar iedere manager onrustig van zal worden, maar dat gelezen móet worden." - Chris Vijn, regisseur VPRO's Tegenlicht aflevering 'Het einde van de manager'

"Ontmanagen voor managers is een erg prettig geschreven boek, met mooie inzichten om als managers scherper te worden in het vinden van de juiste toegevoegde waarde." - Wouter Hart, auteur 'Verdraaide Organisaties'

"In zijn boek nodigt Thom managers juist uit om initiator te worden van vernieuwing en op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van hun rol. Met overtuigende voorbeelden daagt hij alle managers uit om het anders aan te pakken. Het is in mijn ogen een zeer belangrijke aanvulling op de bestaande publicaties over nieuw organiseren." - Don Griffioen, Effectory (Fan van situationeel organiseren en voormalig manager)

Specificaties

ISBN13:9789462760714
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:4-3-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Ontmanagen voor managers: overbodig is hard nodig
Martin van Staveren | 1 december 2015
Ben jij manager en werk je nog steeds niet aan je eigen overbodigheid? Dan is het oppassen geblazen, want voor dat je het weet maakt het werk jou overbodig. Niet als persoon, wel in je traditionele command & control managementfunctie. Het sterke boek Ontmanagen voor managers leert je hoe méér bij te dragen, door minder te managen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
Van hiërarchie naar flexibele netwerkorganisatie?
Drs. Jan-Dirk den Breejen MSc, CM 10 februari 2016 De maatschappij verandert sneller dan ooit (de VUCA-wereld). Organisaties willen daarom optimale wendbaarheid. In Nederland praten professionals en trendmakers momenteel veel over het afbouwen van 'blauwe organisaties' en het 'invoeren van flexibele digitale netwerkorganisaties'.
preview
Preview - Ontmanagen voor managers
Thom Verheggen 19 oktober 2015 Ontmanagen voor managers gaat niet óver de manager of over organisaties in het algemeen, maar is geschreven vóór de manager, dóór een manager. Die laatste is Thom Verheggen, en in deze preview vertelt hij waarom hij het boek schreef.

Over Thom Verheggen

Thom Verheggen, De Ontmanager, is twintig jaar manager geweest van innovatie bij ontwerpbureaus, industrie en non-profit. De laatste jaren begon hij zich steeds meer te verbazen over zijn eigen rol. Tijdens een ambitieus project Sociale Innovatie met 30 professionals werd hij door zijn team uitgedaagd om ook zelf sociaal-innovatief te organiseren. En tot zijn verwondering merkte hij hoeveel meer er gebeurde als hij minder de manager uithing. Verheggen kwam in diezelfde periode de mooiste voorbeelden van nieuw organiseren tegen als jurylid van de verkiezing ‘Het Slimste Bedrijf van Nederland’. Als De Ontmanager helpt Thom Verheggen nu organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid.

Andere boeken door Thom Verheggen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat iedereen al weet
2. Maar ondertussen, in organisaties …
3. De missie als magneet
4. Motivatie
5. De spin in het web
6. Verbeteren
7. Functies
8. Driehoeken
9. HR-cyclus
10. SMART, KPI’s en dashboards
11. Aandacht
12. Vragen en antwoorden
13. Aansluiting
14. Bezwaren
15. Altijd weer die missie
16. Structuur
17. Werken aan je eigen overbodigheid …
18. Geen stappenplan, wel stappen
19. Taal
20. Niks meer te managen, wat nu?

Nog meer inspiratie
Bronvermelding
Woord van dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontmanagen voor managers