Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Tellen en vertellen

Narratieve verantwoording in de langdurige zorg

Paperback Nederlands 2021 9789463712408
Verkooppositie 3783Hoogste positie: 401
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Narratieve verantwoording geniet in de discussie over kwaliteit van zorg een steeds bredere belangstelling. Verhalen spreken meer tot de verbeelding dan cijfers. Vaak wordt daarom een ‘complementaire’ aanpak bepleit: naast ‘tellen’ ook ‘vertellen’ om een goed zicht te krijgen op de dagelijkse zorgpraktijk.

Maar er is ook sprake van verlegenheid met het onderwerp. Verhalen over wat mensen in de zorg ervaren, lopen uiteen. Niet alleen binnen een zorginstelling, zelfs op een afdeling; verhalen van professionals verschillen van verhalen van cliënten en die verschillen weer van verhalen van mantelzorgers. Wat kunnen we in het verantwoorden van zorgkwaliteit met verhalen die niet overeenkomen en elkaar soms tegenspreken? En wat betekent ‘verantwoorden’ in dat verband? In dit boek worden de mogelijkheden onderzocht aan de hand van een concrete zorgpraktijk: de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Hans Reinders en Lydia Helwig Nazarowa zijn pioniers in het zoeken naar andere wegen in het werken aan zorgkwaliteit. Hierover verscheen in 2019 de uitgave 'Kwaliteit als ervaring'. Ook in dit boek geldt ontwikkeling van kwaliteit als een leerproces dat het reflexieve vermogen van zorginstellingen en hun medewerkers aanspreekt.

Specificaties

ISBN13:9789463712408
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:350
Druk:1
Verschijningsdatum:18-8-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Tellen en vertellen - Kwaliteit verbinden met identiteit
Geert Vandamme | 19 februari 2021
Mensen met hersenletsel hebben een onomkeerbare breuk in hun levenslijn. Een leven voor het trauma, een leven erna. Ze doen beroep op een voorziening omdat een zelfstandig leven er nog niet inzit. Dat betekent niet dat de hoop op een zinvol bestaan wordt opgegeven.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Reinders

Hans Reinders was van 1995-2016 hoogleraar ethiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Over het onderwerp kwaliteit publiceerde hij onder meer Eilandbestaan (2013) en De andere mogelijkheid (2014). Samen met Lydia Helwig Nazarowa is hij verantwoordelijk voor Beelden van kwaliteit, een narratieve methode voor kwaliteitsonderzoek.

Andere boeken door Hans Reinders

Over Lydia Helwig Nazarowa

Lydia Helwig Nazarowa, organisatiepsycholoog en antropoloog, werkte, na haar functie als bestuurder in verschillende zorgorganisaties, samen met Hans Reinders aan een kwalitatieve aanpak van kwaliteitsonderzoek in de langdurige zorg. Sinds 2015 richt zij zich voornamelijk op de procesmatige borging van Beelden van Kwaliteit door coaching en training van opleiders en onderzoekers in deelnemende zorgorganisaties.

Andere boeken door Lydia Helwig Nazarowa

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tellen en vertellen