Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De emotionele mens

Waarom onze emoties bepalen wie we zijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789026354175
Verkooppositie 5546Hoogste positie: 405
Direct te downloaden

Samenvatting

De emotionele mens van Ad Vingerhoets geeft de actueelste inzichten over het belang van alle menselijke emoties. Blozen uit schaamte, schreeuwen uit woede, huilen van verdriet, lachen van vreugde, verstijven van angst – allemaal uitingsvormen van de emotionele software waarmee de evolutie de mens heeft toegerust. En dat is niet zomaar, zo legt emotiedeskundige Ad Vingerhoets uit in deze fascinerende zoektocht naar de kern van ons gevoelsleven.

Gewapend met de actueelste wetenschappelijke inzichten ontrafelt hij in De emotionele mens de kern van menselijke emoties als angst, blijdschap, verdriet, trots, spijt, nostalgie en walging én laat hij zien hoe deze emoties ons nog altijd tot nut zijn. Sterker nog: we kunnen niet zonder!

Vingerhoets pleit daarom voor een herwaardering van de menselijke emoties: de mens is namelijk van nature een sociaal wezen en om je in een groep staande te houden is het belangrijk dat je je eigen emoties – en die van een ander – begrijpt en op een juiste manier weet in te zetten. Dat was vroeger al van het grootste belang, en dat is nog altijd het geval. De regels van het sociale spel zijn in de loop der evolutie niet wezenlijk veranderd.

'De emotionele mens' van Ad Vingerhoets is een fascinerend psychologieboek dat je keer op keer versteld doet staan over het belang van onze emotionele uitrusting voor ons sociale en morele functioneren.

Specificaties

ISBN13:9789026354175
Trefwoorden:emoties, functioneren
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:28-5-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
De emotionele mens - Waarom onze emoties bepalen wie we zijn
Ad Vingerhoets 28 mei 2021 De emotionele mens van Ad Vingerhoets is een fascinerend psychologieboek dat je keer op keer versteld doet staan over het belang van onze emotionele uitrusting voor ons sociale en morele functioneren. En dat is relevant voor Managers, zo legt hij uit in zijn preview.

Over Ad Vingerhoets

Ad Vingerhoets (Hilvarenbeek, 1953) is emeritus hoogleraar Emoties en Welbevinden van Tilburg University. Zijn expertise ligt op het terrein van stress, kwaliteit van leven, en emoties. Hij verwierf met name grote bekendheid met zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, heimwee en nostalgie, maar vooral de functie van huilen.

Andere boeken door Ad Vingerhoets

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De emotionele mens