Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Integratie en innovatie in zorg en welzijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789055163380
Verkooppositie 5484Hoogste positie: 5484
Direct te downloaden

Samenvatting

Wil jij als aankomend of praktiserend professional in zorg en welzijn het verschil maken? Ben jij een gamechanger? Dan is dit boek er voor jou. Het helpt je om bij te dragen aan de enorme uitdaging waar we voor staan: waardegedreven innovaties doorvoeren in het belang van een toekomstbestendige herinrichting van zorg en welzijn.

Integratie en innovatie in zorg en welzijn geeft jou als hbo- of masterstudent, of als praktiserend professional in zorg of welzijn, inspiratie en inzichten in mogelijkheden om te innoveren in deze maatschappelijke sectoren. Je zult kennisnemen van theoretische inzichten, maar vanuit je rol als professional ook van praktijkervaringen aan de hand van casuïstiek. Je krijgt daarmee handvatten om de kans op succesvolle implementaties in de vaak weerbarstige praktijk te vergroten.

In dit boek belichten verschillende auteurs de veelzijdigheid en complexiteit van innoveren vanuit verschillende perspectieven. Het zal je helpen om als (aankomend) professional in zorg of welzijn over de grenzen van je vak heen te kijken. Innoveren vraagt immers om integratie van kennis, kunde en belangen.

Specificaties

ISBN13:9789055163380
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:274
Druk:1
Verschijningsdatum:6-9-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Roelof Ettema

Dr. Roelof Ettema is verpleegkundige, verplegingswetenschapper, heeft een bedrijfskundige achtergrond en is klinisch epidemioloog. Als medeoprichter van de Master Innovatie in Zorg en Welzijn is hij gespecialiseerd in integratie van zorgservices en het ontwerpen en organiseren van het personaliseren van zorg aan burgers/cliënten/patiënten (BCP's) met complexe zorg en welzijnsvragen. Roelof geeft leiding aan de promovendi en doctorate opleiding ‘Leiderschap in Complexe Verandering’ en aan de onderzoeksgroep 'Gepersonaliseerde Integrale Zorg' met 7 postdoc-onderzoekers en 10 promovendi die in vier onderzoekslijnen 'integratiekennis' opdoen om gepersonaliseerde zorg mogelijk te maken. De beide opleidingen en de onderzoeksgroep maken onderdeel uit van het Instituut voor Verpleegkundige Studies van de Hogeschool Utrecht waar Roelof als hoofddocent aan verbonden is.

Andere boeken door Roelof Ettema

Over Lilian Beijer

Dr. Lilian Beijer is van origine logopedist en taal- en spraakpatholoog en heeft ruime ervaring met interdisciplinaire samenwerking binnen de neurorevalidatie. Zij promoveerde in 2012 aan de Radboud Universiteit op haar onderzoek naar de potentie van een webapplicatie voor spraaktraining voor patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel. Zij is werkzaam op de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en maakt als beleidsadviseur eHealth deel uit van het innovatieteam van dit gespecialiseerde ziekenhuis voor houding en beweging. Als associate lector Werkzame Factoren in Fysiotherapie en Paramedisch Handelen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vervult zij tevens een verbindende rol tussen zorg, onderzoek en hoger onderwijs, met zorgtechnologie als aandachtsgebied. Daarnaast is zij als universitair docent Health & Innovation verbonden aan de masterspecialisatie Science Management & Innovation van de Radboud Universiteit en is zij gastdocent van het Global en Sustainable Business Program aan de EDHEC Business School in Lille (FR).

Andere boeken door Lilian Beijer

Inhoudsopgave

Inleiding (Roelof Ettema en Lilian Beijer)

1. De professional aan het woord (Marcel van Eck, Marjo Maas)
2. Geen zorg zonder context (Marian Adriaansen)
3. De context komt in soorten (Everard van Kemenade)
4. Oorzaken van innovatie: mechanismen en context (Milou Haggenburg-Mohammed)
5. Naar integrale zorg? Doe de dinges (Hans Bosselaar, Duco Bannink)
6. Innovatiekansen benutten in een complexe omgeving (Thea van der Geest, Vera Lange)
7. Implementatie (Denise Spoon, Erwin Ista)
8. Het belang van sociale innovatie bij technologische innovaties in de zorg (Eveline Wouters)

Epiloog
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Integratie en innovatie in zorg en welzijn