Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Managing

Paperback Engels 2011 9780273745624
Verkooppositie 594231 dagen in de top 100
Verwachte levertijd ongeveer 7 werkdagen

Samenvatting

Leiderschap is gewoon goed uitgevoerd management,' aldus Mintzberg.

Mintzberg sprak met en observeerde 29 managers in allerlei organisaties (van een vluchtelingenkamp tot een symfonieorkest) uit diverse landen. De gedetailleerde problemen die er speelden en de oplossingen die deze managers vonden, sterkten Mintzberg in de overtuiging dat management niets meer of minder is dan een vaardigheid.

Een echt effectief manager combineert zijn krachten en zwaktes, en ontwikkelt zijn eigen stijl vanuit reflectie en analyse, samenwerking en proactiviteit. Mintzberg richt zich op de wezenlijke vragen als 'hoe kunt u onder grote druk toch de juiste beslissingen nemen?' en 'hoe stuurt u mensen aan als u ze beslissingsvrijheid wilt geven?'

Dit standaardwerk van Mintzberg zet zijn tijdloze ideeën hernieuwd op scherp. Zoals altijd zijn zijn ideeën dwars, mythedoorbrekend en zeer goed onderbouwd. Eindelijk weer eens een boek voor managers dat er echt toe doet.

Specificaties

ISBN13:9780273745624
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henry Mintzberg

De Canadese organisatiedeskundige Henry Mintzberg geniet internationale bekendheid; zijn boeken 'The Nature of Managerial Work', The Structuring of Organizations', 'Power In and Around Organizations' zijn voor velen verplichte lectuur - zijn seminars worden druk bezocht. Henry Mintzberg bekleedt de Bronfman-leerstoel in management aan de McGill-universiteit en is voorzitter van de Strategic Management Society. Hij werd tweemaal onderscheiden met de McKinsey-prijs voor het beste artikel in Harvard Business Review; de eerste maal voor The Manager's Job: Folklore and Fact (1975) en de tweede maal in 1987 voor Crafting Strategy.

Andere boeken door Henry Mintzberg

Inhoudsopgave

About the author
Preface
A Note to the Reader

1. Managing Ahead
2. The Dynamics of Managing
3. A Model of Managing
4. The Untold Varieties of Managing
5. The Inescapable Conundrums of Managing
6. Managing Effectively

Appendix: Thirteen Days of Managing

Bibliography
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managing