Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties

Gebonden Nederlands 2018 9789001875893
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Niet leverbaar.
60,95

Samenvatting

- Compleet overzicht van de kennis op het gebied van leren en ontwikkelen binnen organisaties;
- focust op de maatschappelijke veranderingen in de 21e eeuw;
- veel aandacht voor digitaal leren en leertechnologie.

'Handboek Leren en Ontwikkelen in organisaties' is de geheel herziene uitgave van het bekende handboek 'Strategisch Opleiden en Leren in organisaties'. In deze nieuwe editie staan de uitdagingen van 21e-eeuwse organisaties centraal: medewerkers langdurig inzetbaar maken en houden, evenals de verantwoording van de effecten van investeringen in Learning & Development (L&D)-interventies.

Net als in de vorige editie wordt uitgegaan van het model Strategisch Opleiden en Leren, dat de strategische vraagstukken van een organisatie en de dagelijkse praktijk met elkaar verbindt. In drie delen komen alle ontwikkelingen in het L&D-vakgebied aan bod.

Specificaties

ISBN13:9789001875893
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:672
Uitgever:Noordhoff
Druk:5
Verschijningsdatum:2-10-2018
ISSN:

Expertrecensies (2)

Handboek Leren & Organiseren in Organisaties - 'Een zeer goede update'
Han van der Pool | 21 september 2018
Handboek Leren & Organiseren in Organisaties is een geheel vernieuwde versie van het boek Strategisch Opleiden en Leren in Organisaties.
Lees verder
Strategisch opleiden en leren in organisaties
José Otte | 9 februari 2010
Het belang van opleiden en ontwikkelen van het human capital binnen organisaties is inmiddels duidelijk. Het belang van goed opleiden en ontwikkelen is echter nog niet overal doorgedrongen. Op het terrein van opleiden en leren in organisaties heeft zich de afgelopen jaren een aantal opmerkelijke trends en ontwikkelingen voorgedaan. We gaan van opleiden naar leren en kennisontwikkeling.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
6 stemmen
4
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eric Mooijman

Drs. Eric Mooijman MBA was ruim 10 jaar werkzaam bij KPMG Consulting als consultant, director en partner, bij de adviesgroep Change Management, Ondernemingsbesturing & HR en is nu 20 jaar zelfstandig adviseur. Zijn consultingdiensten richten zich op organisatieontwikkeling, optimalisatie van complexe HR- en L&D-afdelingen en digitalisering van bedrijfsprocessen. Hij adviseert onder meer Heineken, Sara Lee, Atos, Ziggo en AstraZeneca en not for profit organisaties als Essent, Eneco, Kadaster, regionale ziekenhuizen en de Universitaire Medische Centra van Amsterdam, Utrecht en Maastricht. Hij reflecteert en ontwikkelt zich door het publiceren over organisatieontwikkeling, change management en leren in organisaties. Hij is coauteur van de boeken Strategisch Opleiden in Organisaties (4e dr. 2010) en het Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties (5e dr. 2018). Vanwege die publicaties verzorgt hij regelmatig (trend)workshops, trainingen en inspiratiesessies voor collega-professionals en managers. In zijn consultingopdrachten streeft Eric naar een balans tussen het ontwerpen en invoeren van (technologische) oplossingen voor organisatieproblemen en de duurzame ontwikkeling van medewerkers en managers. Zijn visie en ervaringen op het gebied van advisering en consulting, heeft hij vastgelegd in het boek De Complete Consultant. Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw (2021).

Andere boeken door Eric Mooijman

Over Nick van Dam

Nick van Dam is internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, bestseller-auteur en spreker op het gebied van (corporate) leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij Deloitte en McKinsey & Company. Hij is momenteel gelieerd aan McKinsey & Company als extern senior adviseur. Hij is lid van het College van Bestuur van IE (Instituto de Empresa) University Madrid, waar hij verantwoordelijk is voor innovatie. Tevens is hij verbonden als hoogleraar aan IE University Madrid en Nyenrode Business Universiteit. Hij doceert ook aan deelnemers van het Doctor of Education-programma voor Chief Learning Officers van de University of Pennsylvania. Nick is daarnaast Academic Director van de International Masterclass L&D Leadership, een leiderschapsprogramma voor L&O-professionals dat in een samenwerking tussen Nyenrode Business Universiteit en IE University is ontwikkeld. Daarnaast is hij Academic Director en professor van de Executive Master, Positive Leadership and Transformation. Nick is ook Director van het IE Center for Corporate Learning Innovation. Nick is oprichter van de Stichting e-Learning for Kids. Alle royalties van 'Leren en ontwikkelen in de digitale eeuw' worden aan deze stichting gedoneerd.

Andere boeken door Nick van Dam

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: De context van leren en ontwikkelen
1. Leren of stagneren in de 21ste eeuw
2. Model voor leren en ontwikkelen in organisaties
3. Organisaties en organisatieverandering
4. Strategisch en duurzaam HRM en HRD
5. Loopbaanmanagement: prestaties, competenties en talent
6. Lerend vermogen en de lerende organisatie

Deel 2: Vormgeven van leerinterventies
7. Leren door medewerkers
8. Analyse van leerbehoefte en performance assessment
9. Instructional design: leerinterventies ontwerpen en ontwikkelen
10. Krachtig leren met werkvormen
11. Digitaal leren en leertechnologie
12. Evaluatie en transfer
13. Werkplekleren

Deel 3: Management van de L&D-functie
14. L&D-organisatie en L&D-rollen
15. L&D-inkoopmanagement
16. Financieel management van L&D
17. L&D-analytics: meten en rapporteren over leren

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties