Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Echt coachend leidinggeven

Vergroot je impact - Zoom uit - Werk teamgericht

Paperback Nederlands 2021 9789024443567
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑10‑2021

Samenvatting

Voor iedere leidinggevende die wil presteren en leren van de hobbels in de waan van de dag.

Over coachend leiderschap is al veel geschreven, maar vooral door adviseurs die wel even vertellen hoe het moet. De praktijk is weerbarstiger: de twijfels, de vragen, het ongemak – alle hobbels die begrijpelijk maken waarom coachend leidinggeven zo lastig is. Écht coachend leidinggeven is het erkennen van die hobbels en er zo’n vorm aan geven dat het systeem – inclusief de leidinggevende zelf – zich duurzaam ontwikkelt in presteren en leren. Dan levert coachend leidinggeven echt een bijdrage aan de lerende organisatie.

Dit boek put uit ervaringen van leidinggevenden, waaronder die van de auteur zelf. Er komen praktische thema’s aan bod, waaronder de spagaten van de leidinggevende, haasten en onthaasten, teams begeleiden als leidinggevende, jezelf kenbaar maken en praktisch reflecteren. Het biedt een feest van herkenning en schat aan mogelijkheden die aansluiten bij het dagelijks werk van de coachend leidinggevende.

Specificaties

ISBN13:9789024443567
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2021

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Echt coachend leidinggeven