Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gedeeld eigenaarschap

Nieuw perspectief op samen werken aan maatschappelijke veranderopgaven

Paperback Nederlands 2023 9789024456697
Verkooppositie 3052Hoogste positie: 3052
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Complexe veranderopgaven als klimaatverandering, energietransitie of stedelijke concurrentiekracht kan niemand alleen tot een goed einde brengen; intensieve samenwerking tussen actoren is een vereiste.

In 'Gedeeld eigenaarschap' laten Pascal Lamberigts en Liesbeth Schipper zien hoe je deze samenwerking tot stand brengt. Hoe actoren proactief, vroegtijdig en in gelijkwaardige verhoudingen samen hun strategische keuzes bepalen en vernieuwing realiseren. En hoe dat bijdraagt aan een meer duurzame leefomgeving. Gedeeld eigenaarschap laat zien dat samen werken mensenwerk is, waarin telkens de balans wordt gezocht tussen het ordenen van processen en het verbinden van mensen.

Het boek is bestemd voor iedereen die geboeid is door maatschappelijke veranderopgaven en daar op een professionele manier een bijdrage aan wil leveren.

Specificaties

ISBN13:9789024456697
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:10-1-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pascal Lamberigts

Pascal Lamberigts (1967) is hoofd van de SMC | Strategie en Management Consultants van Royal HaskoningDHV en senior adviseur interbestuurlijke samenwerking en governance. Hij werkte aan diverse beleidsnota’s op het gebied van ruimtelijke ordening, waaronder de Vijfde Nota, Nota Ruimte, Structuurvisie Randstad 2040 en Visie Toekomst Almere. Hij begeleidt (samenwerkende) organisaties in het publieke domein bij het maken van strategische keuzes en bij een consistente vertaling daarvan in sturingsfilosofie, rolopvatting en instrumentarium. Hij ontwikkelde het Rolmodel als uitgave in de Strategiereeks van Royal HaskoningDHV en adviseerde over sturing en instrumenten van rijks- en regionaal beleid, waaronder het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Hij publiceerde onder meer over de governance van het Deltaprogramma, de rol van provincies en de governance van de eerste nationale omgevingsvisie op basis van de nieuwe Omgevingswet.

Andere boeken door Pascal Lamberigts

Over Liesbeth Schipper

Liesbeth Schipper (1969) is een ervaren programmamanager bij SMC | Strategie en Management Consultants en adviseert over de ontwikkeling en organisatie van programma’s en veranderopgaven, met name gericht op energie, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Ze ontwikkelde diverse kennis- en leerprogramma’s op het gebied van duurzame ontwikkeling van de ondergrond en vervulde diverse rollen in het nationale Deltaprogramma, waaronder de rol van interim directeur van het Deltaprogramma Zoetwater. Ze volgde de opleiding Strategisch programmamanagement aan de Universiteit van Groningen en publiceerde twee uitgaven in onze Strategiereeks; Nieuwe ruimte over veranderprincipes en Programma in zicht! over programmamanagement. Op basis van die laatste publicatie verdiepte ze zich verder in de kracht van succesvolle programmateams. De resultaten daarvan verwerkte ze onder meer in haar bijdrage over teams en gedeeld eigenaarschap in 'Gedeeld Leiderschap'.

Andere boeken door Liesbeth Schipper

Inhoudsopgave

Voorwoord

Gedeeld eigenaarschap, een introductie

1. Kijk op transities
2. Werken aan een ondernemende strategie
3. Sturing in samenwerkingsprocessen
4. Programma’s als expeditie
5. Dialoogwijzer: hoe een gedragen verhaal tot handelen leidt
6. Rollen kiezen én waarmaken
7. Lerend evalueren
8. Succesvolle teams voor gedeeld eigenaarschap

Over de auteurs
Bronnen
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedeeld eigenaarschap