Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uitblinkers

Waarom sommige mensen succes hebben en andere niet

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789025431372
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat is er zo bijzonder aan een uitzonderlijke prestatie? Dat lijkt een vreemde vraag, maar dan is Malcolm Gladwell op zijn best. 'Uitblinkers' is een stimulerende en verbazende zoektocht naar de herkomst van succes.

En die ligt niet, zoals meestal wordt gedacht, in een bijzonder brein of een verbluffend talent. Uitblinkers hebben iets bijzonders, maar dat zit hem vooral in wat ze meegemaakt hebben: hun cultuur, familie en alle eigenaardigheden waarmee ze in aanraking zijn geweest. En niet te vergeten: puur toeval, dom geluk.

De geheimen van de softwaremiljardair, de briljante voetballer, de geniale wiskundige en The Beatles zijn níet onbegrijpelijk. In 'Uitblinkers' laat Malcolm Gladwell zien waarom sommige mensen succes hebben, en andere niet.

Specificaties

ISBN13:9789025431372
Trefwoorden:brein, geluk, succesfactoren
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:344
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2012

Expertrecensies (2)

Jefte de Bruin | 22 april 2011
Er zijn legio boeken geschreven over succesvol zijn en het bereiken hiervan. Succes als persoon, als organisatie, in processen, in de liefde etcetera. Veel van deze boeken hebben met elkaar gemeen dat zij een normatieve weg beschrijven om hier te komen.Lees verder
Carla Verwijs | 27 maart 2009
In 'Uitblinkers' staan succesvolle mensen centraal. We horen graag verhalen van mensen die het gemaakt hebben. Vooral mensen die zichzelf tot de top hebben opgewerkt, 'vanuit het niets', zonder bijvoorbeeld de hulp van rijke ouders. Malcolm Gladwell bewijst in 'Uitblinkers' dat deze succesvolle mensen wel degelijk geprofiteerd hebben van de kansen die hun als het ware voor de voeten zijn geworpen.Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
11 stemmen
4
4
1
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (7)

nieuws
Tony Hsieh: De nalatenschap van een cultachtig leiderschapsicoon
Hans van der Loo 1 december 2020 Afgelopen vrijdag stierf Tony Hsieh op 46-jarige leeftijd aan de verwondingen van een huisbrand. De oprichter en voormalig CEO van online schoenen- en kledingwinkel Zappos verwierf de status van een cultachtig leiderschapsicoon. Een korte beschouwing over zijn nalatenschap en een blik op de door hem aanbevolen managementboeken.
column
Schrijvelarij
Pierre Pieterse 15 april 2019 Een boek schrijven, wie wil dat nu niet? Eeuwige roem, applaus, interviews, gastoptredens op tv, middelpunt op het boekengala. Maar wie kan dat, een boek schrijven. Niet iedereen, zo weet de communis opinio. Lang niet iedereen zou ik daar aan willen toevoegen.
nieuws
Piek en word als Max
Bertrand Weegenaar 19 mei 2016 Als auteurs Anders Ericsson en Robert Pool hun boek Piek - Hoe gewone mensen buitengewoon kunnen presteren nu moesten schrijven, zou het verhaal van Max Verstappen er misschien wel inkomen. Max, 18 jaar, en bij zijn eerste echte grote kans winnaar van een Formule 1 race!
column
Succes is een werkwoord
Michel Hoetmer 12 mei 2010 Wellicht hebt u zich wel eens afgevraagd waarom de ene persoon veel meer succes in het leven heeft dan de andere. Het is een interessante vraag. Heeft het te maken met een optimistische instelling? Met zelfvertrouwen? Of zijn sommige mensen voor het geluk geboren?
nieuws
Malcolm Gladwell is 'een van de onzen'
Hans van der Klis 6 februari 2009 ‘Hoe vaker ik over Uitblinkers praat, hoe meer ik besef dat het eigenlijk over de beperkingen gaat die succes in de weg staan.’ Aldus Malcom Gladwell vorige week vrijdag in de Aula van de Universiteit van Amsterdam waar hij op uitnodiging van het John Adams Institute een voordracht hield over zijn laatste boek.
column
Uitblinkers
Michel Hoetmer 19 december 2008 Wat denkt u? Zou Wouter Bos tot politicus van het jaar zijn verkozen zonder de kredietcrisis? Zelf vermoed ik van niet. De carrière van Wouter zat een beetje in het slop. Aanvankelijk schitterde de ster van de welbespraakte politicus. Maar de klad kwam in zijn carrière. Hij maakte enkele kardinale fouten en toen hij tot overmaat van ramp door zijn opponent Balkenende werd beschuldigd van leugens, leek zijn lot bezegeld. Hij kreeg het lid op de neus van het kiezersvolk.
nieuws
De najaarsworp (8)
Bertrand Weegenaar 4 september 2008 Na uitgebreide attendering op de verwachte boekenoogst van boeken van eigen bodem tot slot van deze reeks een kleine selectie van Engelstalige titels.

Over Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell is vaste medewerker bij The New Yorker. In 2002 verscheen van hem 'Het beslissende moment'. 'Intuïtie' stond wekenlang op de eerste plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Andere boeken door Malcolm Gladwell

Inhoudsopgave

Inleiding Het Roseto-mysterie

Deel een: kansen
1. Het Mattheuseffect
2. De tienduizend-urenregel
3. Het probleem met genieën, deel 1
4. Het probleem met genieën, deel 2
5. De drie lessen van Joe Flom

Deel twee: erfenis
6. Harlan, Kentucky
7. De etnische theorie van vliegtuigongelukken
8. Rijstvelden en wiskunde proefwerken
9. Marita's overeenkomst

Epiloog
Een Jamaicaans verhaal

Noten
Dankwoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uitblinkers