Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De betutteling van de Amerikaanse geest

Wat overbescherming doet met de geest

Paperback Nederlands 2022 9789025910488
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑03‑2022
29,99

Samenvatting

'Haidt en Lukianoff, belangrijke voorvechters van de vrijheid van meningsuiting, laten diepgaand zien wat er mis is op Amerikaanse universiteiten en hoe we academische idealen weer kunnen herstellen' – Steven Pinker, auteur van Verlichting NU

De betutteling van de Amerikaanse geest’ laat zien wat de cultuur van safe spaces aan Amerikaanse universiteiten doet met de geest van studenten. Het sterk doorvoeren van politieke correctheid brengt ons vermogen kritisch na te denken in gevaar.

Volgens Haidt en Lukianoff zijn deze universiteiten exemplarisch voor het maatschappelijke debat. Veel dingen mogen niet meer gezegd worden en gaan ondergronds. Het boek analyseert de bedoelingen en ideeën achter deze trend en laat onderbouwd zien wat de effecten hiervan zijn.

Specificaties

ISBN13:9789025910488
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Uitgever:Ten Have
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2022
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Jonathan Haidt

Jonathan Haidt is sociaal en cultureel psycholoog. Hij schreef eerder ‘The Happiness Hypothesis’ en werkt aan een boek over de psychologie van het kapitalisme. ‘Het rechtvaardigheidsgevoel’ is zijn eerste boek dat in het Nederlands is vertaald.

Andere boeken door Jonathan Haidt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De betutteling van de Amerikaanse geest