Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het zijn mensen

memoires van een gevangenisdirecteur

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789045042411
Direct te downloaden

Samenvatting

Een gevangenis is een omgeving waarin ongelijkheid, angst en onderdrukking een grote rol spelen. Eigenlijk staat de gevangenis voor alles wat voormalig gevangenisdirecteur Frans Douw haat. En precies dat maakte hem tot een goede en geliefde directeur.

Douw ging in 2015 met pensioen na een lange carrière die volledig in het teken heeft gestaan van wat hij ‘menswaardige detentie’ noemt: gedetineerden verdienen veel meer verantwoordelijkheid dan ze doorgaans in een gevangenis krijgen.

Dat helpt om de schade van detentie te beperken, maar ook kunnen ze zich zo beter voorbereiden op hun terugkeer in de maatschappij. Openhartig en met vaardige pen beschrijft hij in Het zijn gewoon mensen zijn loopbaan in verschillende Nederlandse gevangenissen en klinieken en neemt hij zijn lezers mee naar een wereld die voor de meesten van ons gesloten blijft.

Invoelbaar laat hij bladzijde na bladzijde zien wat in de krant of bij de politiek vaak onzichtbaar blijft: gevangenen zijn eerst en vooral mensen met recht op herstel en terugkeer.

Specificaties

ISBN13:9789045042411
Trefwoorden:gevangenis, memoires
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2021
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Frans Douw

Frans Douw (1955) werkte in verchillende gevangenissen en inrichtingen, waaronder het Pieter Baan Centrum. Tot eind 2015 was hij directeur van de Penitentiaire inrichting Heerhogowaard. Nog steeds zet Douw zich in binnen- en buitenland in voor menswaardige detentie.

Andere boeken door Frans Douw

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het zijn mensen