Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De menskant van veranderen

Spiral dynamics in de praktijk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047004615
Evergreen546 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Voor organisaties is succesvol verandermanagement cruciaal. Maar dat kan alleen als mensen hun gedrag aanpassen. En om dat als manager voor elkaar te krijgen, moet u inzicht hebben in de waarden van uw individuele medewerkers. Streeft hij naar macht of naar samenwerking? Wil zij per se de beste zijn of is ze eerder gericht op geborgenheid? Naast deze individuele waarden moet u ook rekening houden met de collectieve waarden van teams en de organisatie als geheel.

Koenders en Nientied onderscheiden in dit boek zeven waardesystemen of drijfveren van mensen: onder meer geborgenheid, macht & energie, orde & structuur, samenwerking & gemeenschap, en synergie & begrip. Elk systeem heeft effectieve en minder effectieve vormen. De waarde 'Macht & energie' bijvoorbeeld uit zich zowel in daadkracht als in impulsiviteit.

De zeven systemen samen vormen het Spiral Dynamics-model. Het brengt orde in complexe verandervraagstukken en richt de focus op de menskant van veranderen. De auteurs putten uit hun rijke ervaring en maken het model hanteerbaar dankzij doelgerichte interventies, best practices en concrete voorbeelden.

Specificaties

ISBN13:9789047004615
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:175
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Peter de Roode | 11 augustus 2011
'De menskant van veranderen' van Erik Koenders en Peter Nientied illustreert de veranderkundige mogelijkheden die de theorie van Spiral Dynamics (SD) biedt. Een zeer praktijkgericht boek voor veranderaars waarbij de instelling meer is of iets werkt, dan de vraag of het wetenschappelijk verantwoord is.Lees verder
Volgen, volgen, en dan leiden
Bert Peene | 16 mei 2011
Organisatieverandering gaat uiteindelijk altijd over het aanleren van nieuw gedrag. Daarover is in de loop van de jaren dan ook heel wat geschreven. Vooral over wat te doen als dat niet lukt. Met andere woorden: hoe je effectief met weerstand kunt omgaan.Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
14 stemmen
9
1
2
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erik Koenders

Erik Koenders (1964) is partner van het bureau De Boer & Ritsema van Eck DBR, het bureau dat Spiral Dynamics in 1994 in Nederland introduceerde. Hij werkt al ruim 20 jaar in complexe verandertrajecten als adviseur, trainer en coach. Zijn motto luidt: verbeteren tot op het beton. Zijn no-nonsense stijl combineert hij met diepgang. Koenders is sparringpartner van veel CEO's.

Andere boeken door Erik Koenders

Over Peter Nientied

Dr. Peter Nientied werkt als organisatieadviseur, coach en trainer. Hij is verbonden aan Berckeley Square, bureau voor organisatieontwikkeling, Amsterdam. Mensen en organisaties werken beter als er vertrouwen is. Vertrouwen geeft ruimte, betere relaties en betere prestaties. Het betekent minder energie voor control en behoedzaamheid. Met een netwerk van ervaren professionals, is het doel van Peter Nientied om bij te dragen aan het vergroten van vertrouwen in organisaties - zodat de mensen met voldoening (samen)werken en de organisatie flexibel acteert en duurzaam rendeert. Het boek 'Werken met ertrouwen' dat door Business Contact in 2012 werd uitgebracht, wordt ondersteund door de website www.werkenmetvertrouwen.info. Erik Koenders en Peter Nientied schreven het boek 'De menskant van veranderen – Spiral Dynamics in de praktijk' (2011, Business Contact), waarin het effectieve instrument van Spiral Dynamics helder wordt uitgelegd en in de praktijk wordt toegepast.

Andere boeken door Peter Nientied

Inhoudsopgave

1. Inleiding: verandermanagement met Spiral Dynamics
2. Het Spiral Dynamics-model en organisatiecultuur
3. Het Spiral Dynamics-model in de praktijk
4. Verbeteren binnen de huidige cultuur
5. Transities van waardesystemen
6. De veranderaar
7. Veranderen van organisatiecultuur en leren
8. Spiral Dynamics en de organisatie van morgen
9. Ten slotte

Bijlage: Benadering van Spiral Dynamics
Noten
Referenties en webpagina's
Dankwoord
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De menskant van veranderen