Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De meetmaatschappij

Waarom we alles meten en wat dat met ons doet

Paperback Nederlands 2021 9789047014812
Verkooppositie 3032Hoogste positie: 3032
Nog niet verschenen, verwacht op 24‑11‑2021

Samenvatting

Kijkcijfers, bestsellerlijsten, kpi’s, stappen en Cito-scores: wat meten we eigenlijk niet? Een scholier is zo goed als zijn gemiddelde, een werknemer moet smart-doelen halen en teams en organisaties moeten resultaatgericht werken. Vervolgens vergelijken we onze prestaties met die van anderen en stellen we ranglijsten op van de productiefste collega’s, beste hogescholen en sportiefste vrienden.

Berend van der Kolk laat zien wat dit met ons doet, individueel en als maatschappij. We leggen de meetlat alsmaar hoger, de druk om te presteren neemt toe, en ondertussen verliezen we de werkelijke doelen uit het oog. Dus wanneer is meten goed, en in welke gevallen kun je maar beter niet iets meten?

'De meetmaatschappij' gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen en komt onderweg langs ziekenhuizen, meetsociologen, goede doelen, docenten, bankiers en oude filosofen. Het levert een gezonde blik op op onze collectieve meetobsessie.

Specificaties

ISBN13:9789047014812
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Berend van der Kolk

Dr. Berend van der Kolk is universitair docent aan de IE Business School in Madrid. Eerder doceerde hij aan de London School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij onderzoekt de implicaties van meetsystemen op individuen en organisaties en publiceert in internationale wetenschappelijke tijdschriften; stukken van hem verschenen op Follow The Money en in The Guardian. In 2020 werd hij door het Britse Thinkers50 benoemd als opkomende managementdenker.

Andere boeken door Berend van der Kolk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De meetmaatschappij