Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De sweet spot van leiderschap

Waar visie, autonomie en motivatie samenkomen

Paperback Nederlands 2021 9789047015840
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑11‑2021
24,99

Samenvatting

Deze tijden vragen om leiderschap dat complexe vraagstukken in veranderende omstandigheden in goede banen weet te leiden. Enerzijds zijn een duidelijke visie en strategie nodig, anderzijds vraagt het om meer autonomie in de uitvoering, voor meer slagkracht en flexibiliteit. Daar waar het leiderschap op organisatie-, team- en persoonlijk niveau samenkomt, ontstaat een vliegwiel. Dit is de sweet spot van leiderschap.

Peter Nientied en Jantien Martin hebben een leiderschapsmodel ontwikkeld dat zij in dit boek met aansprekende voorbeelden en praktische stappen uitleggen. Met dit model ontdek je hoe je zwakke plekken in het leiderschap kunt verbeteren op persoonlijk niveau (zelfleiderschap), op teamniveau (gedeeld leiderschap) en op organisatieniveau (empowering leiderschap).

Dankzij de inzichten en strategieën uit dit boek verschuift het zwaartepunt van leiderschap naar beneden en nemen het werkplezier, de autonomie en de motivatie toe, en het succes van de organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047015840
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap

Over Peter Nientied

Dr. Peter Nientied werkt als organisatieadviseur, coach en trainer. Hij is verbonden aan Berckeley Square, bureau voor organisatieontwikkeling, Amsterdam. Mensen en organisaties werken beter als er vertrouwen is. Vertrouwen geeft ruimte, betere relaties en betere prestaties. Het betekent minder energie voor control en behoedzaamheid. Met een netwerk van ervaren professionals, is het doel van Peter Nientied om bij te dragen aan het vergroten van vertrouwen in organisaties - zodat de mensen met voldoening (samen)werken en de organisatie flexibel acteert en duurzaam rendeert. Het boek 'Werken met ertrouwen' dat door Business Contact in 2012 werd uitgebracht, wordt ondersteund door de website www.werkenmetvertrouwen.info. Erik Koenders en Peter Nientied schreven het boek 'De menskant van veranderen – Spiral Dynamics in de praktijk' (2011, Business Contact), waarin het effectieve instrument van Spiral Dynamics helder wordt uitgelegd en in de praktijk wordt toegepast.

Andere boeken door Peter Nientied

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De sweet spot van leiderschap