Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De sweet spot van leiderschap

Waar visie, autonomie en motivatie samenkomen

Paperback Nederlands 2021 9789047015840
Verkooppositie 4851Hoogste positie: 377
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'De sweet spot van leiderschap' brengen Peter Nientied en Jantien Martin leiderschap naar een hoger niveau, waarmee complexe vraagstukken in veranderende omstandigheden in goede banen geleid kunnen worden. Enerzijds zijn een duidelijke visie en strategie nodig, anderzijds vraagt het om meer autonomie in de uitvoering, voor meer slagkracht en flexibiliteit.

Peter Nientied en Jantien Martin hebben een leiderschapsmodel ontwikkeld gebaseerd op een alternatieve kijk op leiderschap, met zelfleiderschap als basis, ondersteund door empowering leidinggevenden die verantwoordelijkheden en zeggenschap delegeren om gedeeld leiderschap in teams te stimuleren. Daar waar zelfleiderschap, empowering leiderschap en gedeeld leiderschap samenkomen, ontstaat een vliegwiel.

Dit is de sweet spot van leiderschap. Hoe je de sweet spot van leiderschap benadert, wordt met aansprekende voorbeelden en praktische stappen uitgelegd. Door aan de slag te gaan met de inzichten en strategieën uit dit boek wordt het leiderschap meer gedeeld en nemen het werkplezier, de autonomie en de motivatie toe, en het succes van de organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047015840
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:18-11-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

De sweet spot van leiderschap - Originele en hedendaagse visie
Thomas Cech | 3 februari 2022
'De sweet spot van leiderschap'gaat over drie vormen van leiderschap, die elkaar deels overlappen, waardoor de Sweet Spot ontstaat. Interessant, origineel, praktisch ingestoken, onderbouwd met theorie en down to earth voorbeelden waardoor de visie als realistisch en haalbaar op mij overkomt. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De sweet spot van leiderschap - Waar visie, autonomie en motivatie samenkomen
Peter Nientied 8 februari 2022 ‘Schrijven jullie nu iets nieuws, iets dat ik nog niet gelezen heb?’ vroeg een collega ons toen we met het boek De Sweet Spot van Leiderschap bezig waren. In het boek bespreken we de onderling verbonden leiderschapspraktijken van zelfleiderschap, empowering leiderschap en gedeeld leiderschap. Wat zijn die praktijken, hoe werkt die samenhang, en hoe organisaties leiderschap kunnen ontwikkelen, komt aan de orde. 

Over Peter Nientied

Peter Nientied is associate partner van het bureau De Boer & Ritsema van Eck DBR, het bureau dat Spiral Dynamics in 1994 in Nederland introduceerde. Hij werkt als adviseur, trainer en coach en is verantwoordelijk voor de begeleiding van talloze veranderprojecten. Zijn specialisatie is verandermanagement en organisatieontwikkeling, zodat mensen en organisaties met plezier beter presteren.

Andere boeken door Peter Nientied

Over Jantien Martin

Jantien Martin, partner bij De Boer & Ritsema van Eck, is organisatiepsycholoog en specialist op het gebied van teamontwikkeling en coaching. Zij ontwerpt en verzorgt leiderschapstrainingen binnen diverse organisaties, zoals Univé verzekeringen, Aafje ouderenzorg, Gemeente Rotterdam en UAMC.

Andere boeken door Jantien Martin

Inhoudsopgave

Voorwoord 7

1 Verbonden praktijken van leiderschap 11
2 Over leiderschap 25
3 Zelfleiderschap 39
4 Empowering leiderschap 67
5 Gedeeld leiderschap in teams 85
6 Werken naar de sweet spot van leiderschap 101
7 Een cultuur van vertrouwen bevorderen 125
8 Nieuw leiderschap in praktijk brengen 139

Nawoord 147
De Boer & Ritsema van Eck 149
Noten 151

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De sweet spot van leiderschap