Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van capo tot ceo

Leerzame inzichten van de Italiaanse maffia

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789461264947
1
Voormalig Nr. 1Totaal 24 dagen
EvergreenTotaal 421 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook jouw bedrijf kan iets leren van de Italiaanse maffia. Het zijn moderne miljardenbedrijven die hun familie en vrienden koesteren en tegelijkertijd keihard zijn voor buitenstaanders. En ze passen zich altijd weer aan aan nieuwe en veranderende situaties.

Lees hoe de drie grootste Italiaanse maffia-organisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld.

De stijl van de maffia is aantrekkelijk vermaak voor boeken en films, maar de bedrijfsvoering van de maffia bevat ook lessen over strategie, leiderschap, reputatiemanagement, samenwerking en transparantie waar moderne organisaties zeker iets van kunnen leren.

Specificaties

ISBN13:9789461264947
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:15-3-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Van capo tot ceo- ‘Maar mondjesmaat relevant voor organisaties’
Wardy Poelstra | 1 december 2022
De maffia is een verzameling criminele organisaties die samen naar schatting jaarlijks een slordige 150 miljard euro omzetten. Dat is drie keer zoveel als de FIAT Group. Geen wonder dat er ook vanuit bedrijfskundige hoek belangstelling is voor het reilen en zeilen van de maffiosi. Hoe gaan ze te werk? Kunnen wij gewone stervelingen daar iets van leren? Jan-Joost Kroon beweert van wel in ‘Van capo tot ceo’.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
9 stemmen
8
1
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
Consultancy - Tussen adviseren en disruptie
Bertrand Weegenaar 10 oktober 2023 Er is een groeiende weerstand tegen de grote consultancybedrijven. Het gaat voornamelijk over hun verdienmodel en hun ethisch kompas. Nu veel bedrijven en overheden worstelen met het neerzetten van plannen voor duurzaamheid en daar dan weer consultants voor gaan inhuren, rijst de vraag: moeten we dit zo vol blijven houden?
interview
We zijn binnen bedrijven soms te lief voor elkaar
Bas Hakker 11 mei 2022 Jan-Joost Kroon schreef ‘Van CAPO tot CEO’ waarin hij onderzoekt wat het bedrijfsleven kan leren van de maffia. Kroon is echt een groot kenner van de maffia en bracht grondig in kaart hoe het daar is georganiseerd. 
preview
Van CAPO tot CEO - Leerzame inzichten van de Italiaanse maffia
Jan-Joost Kroon 7 maart 2022 Elke organisatie kan iets leren van de Italiaanse maffia. Ja, dat had je misschien niet verwacht maar het is echt zo. Achter het leed van de Italiaanse maffia gaan eeuwenoude zakelijke tradities schuil waarvan moderne bedrijven wel wat zouden kunnen leren. 

Over Jan-Joost Kroon

Jan-Joost Kroon heeft zich als bedrijfskundige, organisatieadviseur en spreker gespecialiseerd in de Italiaanse maffia. Hij kent als geen ander de zwarte kanten van deze criminele organisaties, maar schrijft en spreekt enthousiast over sterke kanten van de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia.

Andere boeken door Jan-Joost Kroon

Inhoudsopgave

Inleiding
Leeswijzer & begrippenlijst

Hoofdstuk 1.
Achtergrond en geschiedenis

Hoofdstuk 2.
De Drie

Hoofdstuk 3.
De organisatie - strategische kaders

Hoofdstuk 4.
De organisatie - operationele kaders

Hoofdstuk 5.
De omgeving van De Drie

Hoofdstuk 6.
Un pizzino dal capo al CEO

Aanraders!
Dankwoord
Inspiratielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van capo tot ceo