Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Machiavelli op de werkvloer

Politieke vaardigheden voor managers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789024443093
Direct te downloaden

Samenvatting

Je krijgt meer voor elkaar als je inzicht hebt in organisatiepolitiek. Bovendien kun je – als je het spel durft te spelen – beter omgaan met de complexiteit en de onzekerheden van je taak en positie.

Machiavelli op de werkvloer gaat over het politieke spel van belangen, macht en invloed achter de schermen. Dat spel is net zo gewoon als een praatje op de gang en toch meer dan dat. Het vereist een scherpe blik op belangen- en krachtenvelden. Bovendien vergt het strategische en tactische handelingsbekwaamheid en communicatief vaardig opereren.

Over welke vaardigheden en machtsbronnen moet je beschikken om een goed organisatiepoliticus te zijn, hoe wordt het spel gespeeld en welk gedrag kan niet door de beugel? Wat zijn risico’s en wat levert het politieke spel op? De vele herkenbare alledaagse voorbeelden van de werkvloer, de tips en suggesties voor reflectie helpen je om het politieke te herkennen en je eigen spel te verfijnen.

Math de Vaan laat de lezer met een politieke bril naar de organisatie kijken. Hij maakt duidelijk dat politiek acteren van grote invloed is op het persoonlijk welbevinden van managers en op het reilen en zeilen van organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789024443093
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2021
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Machiavelli op de werkvloer - ‘Leesbaar, goed onderbouwd en praktisch’
Liesbeth Tettero | 27 december 2021
Overal waar belangen, macht en invloed een rol spelen, is politiek. Waar niet dus?! Je kunt dan ook maar beter leren om het politieke spel te spelen. Om ervoor te zorgen dat jouw belangen, jouw plannen en jouw visie niet verdwijnen in het spelgeweld van anderen die het spel wél of slimmer spelen. 
Lees verder
recensie
Machiavelli op de werkvloer - ‘Een leerzaam boek’
Rudy Kor | 22 december 2021
Math de Vaan schreef ‘Machiavelli op de werkvloer’. Het boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het spel van macht en invloed op de werkvloer. Volgens De Vaan komt het politieke spel in elke organisatie voor, en bovendien op elk moment van de dag. Iedereen doet er in meerdere of mindere mate aan mee. 
Lees verder
recensie
Machiavelli op de werkvloer - ‘Must-read voor iedere manager, adviseur en coach’
Joost Kampen | 2 december 2021
In Machiavelli op de werkvloer van Math de Vaan lees je over macht en invloed in organisaties: niet groots of meeslepend over narcistische leiders, blokkerende OR-of vakbondsleden, of ‘bullies’, maar over het alledaagse sociale leven waarin politiek gedrag ‘gewoon’ is, er altijd is.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

video
Politiek spel voor iedereen
Math de Vaan 26 april 2022 Machiavelli op de werkvloer gaat over het politieke spel van belangen, macht en invloed achter de schermen. Dat spel is net zo gewoon als een praatje op de gang en toch meer dan dat. Math de Vaan laat de lezer met een politieke bril naar de organisatie kijken. In de Bookchat vertelt hij over het belang van politiek acteren.
preview
Machiavelli op de werkvloer - Politieke vaardigheden voor managers
Math de Vaan 9 december 2021 Machiavelli op de werkvloer gaat over het politieke spel van belangen, macht en invloed achter de schermen. Dat spel is net zo gewoon als een praatje op de gang en toch meer dan dat. Math de Vaan schreef er een boek over. In dit blog vertelt hij waarom politiek belangrijk is.

Over Math de Vaan

Math de Vaan is cultureel antropoloog en socioloog, had verschillende managementfuncties en is nu communicatie- en organisatieadviseur. Hij is gepromoveerd op onderzoek naar de rol van de politieke organisatie-dimensie aan Nyenrode Business Universiteit, is geassocieerd partner bij Van de Bunt Adviseurs en gastlector aan Nyenrode Business Universiteit.

Andere boeken door Math de Vaan

Inhoudsopgave

Voorbeschouwing 9
Waarover ga je lezen? 11

Het Speelveld 21
1 Mijn werk en ik 23
2 Bewegen tussen podium en coulissen 35

De speler 51
3 De macht in mij 53
4 Wat vind ik belangrijk? 69
5 De mensen die ik ken 87
6 Wat zie en hoor ik? 113
7 Hoe overtuig ik? 130

Het spel 153
8 De weg naar winst of verlies 155
-Op eigen kracht 170
-Samen staan we sterk 188
9 De vos en de rat 212

Nabeschouwing 237
Morgen op het werk 239
Dankwoord 247
Verantwoording 249

Noten 251

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Machiavelli op de werkvloer