Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Heeft iemand de overhead nog nodig?

Naar de overheadloze organisatie van de toekomst

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789462201040
Direct te downloaden

Samenvatting

De crisis laat zijn sporen na. Een kopgroep van organisaties neemt radicaal afscheid van overheadfuncties. Geen gebouw meer, geen secretaresses, en ook tal van andere functies verdwijnen. Deze creatieve organisaties gaan veel verder dan de benchmark, ze denken door waar anderen stoppen en maken maximaal gebruik van de technologische mogelijkheden. Ze leggen overheadtaken terug in de lijn van de organisatie, ondersteund door ICT-oplossingen. Daardoor nemen de taken nauwelijks nog tijd in beslag.

Wat begon met het schrappen van administraties, met een hr-selfserviceconcept, met een digitale bibliotheek en archief, zet zich door naar de gehele bedrijfsvoering. De overhead staat aan de vooravond van een reeks ontwrichtende innovaties, met grote gevolgen voor organisaties, voor opleidingen en voor mensen. Huijben en Geurtsen schetsen de ontwikkelingen en geven aan hoe we ons daarop kunnen voorbereiden. Na Heeft iemand de overhead gezien? is nu eerder de vraag: Heeft iemand de overhead nog nodig?

De auteurs publiceerden samen Heeft iemand de overhead gezien? in 2008.

Specificaties

ISBN13:9789462201040
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:15-8-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.2 van de 5
30 stemmen
5
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Mark Huijben: ‘Niet politiek of economie bepalen toekomst, maar technologie’
Ronald Buitenhuis 28 oktober 2014 Professionals die zelf hun administratie doen met slimme ICT, gemeentehuizen en kantoren die verdwijnen, minder managers en secretaresses, HR en finance & control personeel, meer zelfsturing…. De toekomst is aan de overheadloze organisatie, zo betogen Mark Huijben en Arno Geurtsen in Heeft iemand de overhead nog nodig?

Over Mark Huijben

Dr. Mark Huijben (1970) studeerde econometrie en bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van deze universiteit op het proefschrift ‘Overhead Gewaardeerd.’ Hij publiceerde artikelen in nationale en internationale wetenschappelijke journals. In februari 2014 begon hij met Huijben Overhead Management, als zelfstandig adviseur en spreker in samenwerking met andere adviseurs en wetenschappers. Daarvoor werkte hij als Director van het Kenniscentrum Bedrijfsvoering van adviesbureau Berenschot. Hij werkte daar 16 jaar en leidde het onderzoeks- en adviesprogramma naar de overhead, waar sinds 2001 meer dan 1700 organisaties aan deelnamen. Dit onderzoek vormde de basis voor het boek dat hij met Arno Geurtsen schreef Heeft iemand de overhead gezien? (nominatie managementboek van het jaar en OOA-vakprijs 2009). Hij begon zijn loopbaan als stafmedewerker/organisatieadviseur voor CPS Onderwijsontwikkeling en advies.

Andere boeken door Mark Huijben

Over Arno Geurtsen

Dr. Arno Geurtsen RC (1963) studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit. Hij is gepromoveerd op het onderwerp bestuurlijke informatieverzorging. Hij heeft ruime ervaring als manager, bestuurder en toezichthouder in het publieke domein. Momenteel is hij verbonden aan het Zijlstra Center for Public Control and Governance van de Vrije Universiteit, waar hij onderzoek doet naar stakeholdermanagement.

Andere boeken door Arno Geurtsen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Heeft iemand de overhead nog nodig?